Τσουρέκι γεμιστό με πραλίνα και φουντούκια

Υλικά

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις1 φλιτζάνι ζάχαρη1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ1 φλιτζάνι βούτυρο1 φλιτζάνι φουντούκια1 πρέζα αλάτι1 πρέζα κανέλα2 κουταλιές της σούπας μερέντα1 πορτοκάλι,
ξύσμα και χυμό½ κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι1 βανίλια2 φακελάκια ξηρή μαγιά3 αυγά1 κρόκος αυγούΑμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι χλιαρό φρέσκο γάλα και μια κουταλιά σούπας ζάχαρη και αφήνουμε το μίγμα για 15 λεπτά σε ζεστό μέρος.
Χτυπάμε στο γουδί ή στο μπλέντερ το μαχλέπι με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τη βανίλια.
Λιώνουμε το βούτυρο και κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό του.
Όταν φουσκώσει η μαγιά την αδειάζουμε στο αλεύρι στο οποίο προσθέτουμε το μίγμα των αυγών και το μαχλέπι. Ζυμώνουμε καλά το μίγμα και το αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 45 περίπου λεπτά.
Χοντροκόβουμε τα φουντούκια και τους προσθέτουμε την κανέλα.
Όταν το ζυμάρι είναι έτοιμο, το χωρίζουμε στα δυο και κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε ένα ορθογώνιο φύλλο πάχους ενός εκατοστού. Απλώνουμε στο κάθε ένα από μια κουταλιά πραλίνα σοκολάτας (τύπου μερέντα) και προσθέτουμε από πάνω τα φουντούκια. Αρχίζουμε και τυλίγουμε σε ρολό το φύλλο από τη μακριά του πλευρά. Αν είναι πολύ κοντό το τραβάμε από τις άκρες να μακρύνει λίγο. Παίρνουμε τα δύο ρολά και τα τυλίγουμε το ένα γύρω από το άλλο ώστε να ενωθούν μεταξύ τους.
Αφήνουμε το τσουρέκι να φουσκώσει σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά. Το αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και ρίχνουμε από πάνω λίγο αμύγδαλο φυλέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά. Αν πάρει χρώμα πριν τελειώσει ο χρόνος το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί και άλλο.


Keywords
Αναζητήσεις
tsoureki gemisto me pralina eikones
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές