Υπόκλιση στον Θρύλο

ΑΘΛΗΤΙΚΑΥπόκλιση στον ΘρύλοΠέμπτη, Μάρτιος 27, 2014 - 11:45

Οχι πως περίμεναν το αποψινό (21.45, ΔΤ) ματς με τον Ολυμπιακό για να εκθειάσουν τους πρωταθλητές Ευρώπης, ωστόσο οι Ισπανοί βρήκαν την ευκαιρία να παραδεχθούν την ποιότητα του αντιπάλου τους.


Συγκεκριμένα, ο τεχνικός Χοάν Πλάθα της Μάλαγα, εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης με φόντο την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, ανέφερε: «Ξέρουμε πως έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας. Μην ξεχνάμε πως παίζουμε με μια ομάδα

που πήρε δύο συνεχείς σεζόν τον τίτλο στην Ευρωλίγκας. Πρόκειται για πολύ σπουδαίο επίτευγμα. Αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους. Βάσει της πορείας μας, αποκτήσαμε το δικαίωμα να ελπίζουμε στην πρόκριση και θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε. Αν δεν το πετύχουμε, θα είναι γιατί οι άλλοι θα είναι καλύτεροι από εμάς.


»Είναι σημαντικό για εμάς να έχουμε ένα γεμάτο γήπεδο απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης. Θέλουμε να χαρίσουμε στο κοινό μας μια μεγάλη νίκη. Πρέπει να παλέψουμε τόσο ώστε το βράδυ της Πέμπτης να πάμε για ύπνο ξέροντας πως έχουμε κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Ο Ολυμπιακός μετρά, όπως κι εμείς, απουσίες (σ.σ.: Περπέρολου, Πρίντεζης), αλλά έχει πολλές λύσεις και δυο τρεις από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη. Ο Σπανούλης διαθέτει πολύ ταλέντο για να κάνει όσα έκανε και στις προηγούμενες αναμετρήσεις με την ομάδα μας φέτος».


Δωροδοκία


Παράλληλα, επί ισπανικού εδάφους δοκιμάζεται αύριο και ο Παναθηναϊκός, κόντρα βέβαια στην πρωτοπόρο του ομίλου Μπαρτσελόνα. Την ίδια ώρα, ένας πολύπειρος Ισπανός διαιτητής, ο Χουάν Κάρλος Αρτεάγκα, ομολόγησε μέσω της «Marca» ότι έχουν προσπαθήσει να τον δωροδοκήσουν πριν από ευρωπαϊκό τελικό, απορρίπτοντας πάντως την «πρόταση». Οι τελικοί που σφύριξε ήταν: Μπολόνια - Παναθηναϊκός (2002), ΤΣΣΚΑ - Παναθηναϊκός (2009) και Λιθουανία - Γαλλία (2013). Ταυτόχρονα ο Ιταλός κόουτς της ΤΣΣΚΑ Ετορε Μεσίνα παραδέχθηκε πως ο Παναθηναϊκός είναι η πιο δύσκολη ομάδα που βρήκε απέναντί του όλα αυτά τα χρόνια στην Ευρωλίγκα.


Σε ό,τι αφορά τον Αρη, ο Γιάννης Αθηναίου οριστικά παραχωρήθηκε στην Αρμάνι Μιλάνο, με τους «κίτρινους» να κάνουν λόγο για πίεση του παίκτη προς την ολοκλήρωση της κίνησης αυτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα