Βρέθηκε ο τάφος του εθνικού ποιητή της Κύπρου Βασίλη Μιχαηλίδη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΒρέθηκε ο τάφος του εθνικού ποιητή της Κύπρου Βασίλη Μιχαηλίδη Δευτέρα, Οκτώβριος 24, 2016 - 16:09

Εκατό χρόνια μετά τον θάνατο του εθνικού ποιητή της Κύπρου Βασίλη Μιχαηλίδη φαίνεται ότι τελικά οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν το σημείο στο οποίο είχε ταφεί, στο Κοιμητήριο Αγίου Νικολάου της Λεμεσού. Ο στόχος επιτεύχθηκε με τη συνεργασία του Δήμου και της Μητρόπολης Λεμεσού,

και τη συμβολή ιστορικών, ερευνητών και μελετητών του έργου του.

Το σημείο όπου εκτιμάται ότι είναι θαμμένος ο Βασίλης Μιχαηλίδης βρίσκεται στη νότια πλευρά του κοιμητηρίου και ανάμεσα στους οικογενειακούς τάφους δύο επιφανών Κυπρίων, του εκ των ιδρυτών του Πάντειου Πανεπιστημίου Γεωργίου Φραγκούδη και του πρώην δημάρχου Λεμεσού Ηρακλή Μιχαηλίδη.

Μαρτυρίες και πληροφορίες

Σύμφωνα με τον επιστημονικό διευθυντή του Παττίχειου Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου και Κέντρου Μελετών της Λεμεσού Μίμη Σοφοκλέους, το έναυσμα των ερευνών έδωσε η πληροφορία του προέδρου της Ιστορικής Εταιρίας Κύπρου Αριστείδη Κουδουνάρη, ο οποίος γνώριζε πού είχε ταφεί ο Βασίλης Μιχαηλίδης μέσω του Αντώνη Ιντιάνου (1899-1968), ο οποίος ήταν «παρών» στην κηδεία.

Με τη χρήση αυτού του στοιχείου και ορισμένων επιπλέον μαρτυριών και πληροφοριών, εντοπίστηκαν κάποιες από τις λίθινες πλάκες που είναι τοποθετημένες πάνω από τον τάφο του Βασίλη Μιχαηλίδη. Μετά την εξέλιξη αυτή θα διερευνηθεί η ακριβής τοποθεσία της ταφής. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ταυτοποίηση οστών -εάν αυτά έχουν μεταφερθεί αλλού- μέσα στο 2017 θα ανεγερθεί από τον Δήμο Λεμεσού κενοτάφιο για τον μεγάλο ποιητή.



Keywords
Τυχαία Θέματα