Βρετανικό υπερόπλο κατά του ISIS

ΡΕΠΟΡΤΑΖΒρετανικό υπερόπλο κατά του ISIS Τρίτη, Δεκέμβριος 1, 2015 - 13:14

Ο «έξυπνος» πύραυλος στόχο με λέιζερ και ραντάρ Brimstone βρίσκει με ακρίβεια (χάρη σε λέιζερ και ραντάρ) ακόμα και κινούμενο στόχο

Με ένα «έξυπνο» βλήμα υψηλής ακρίβειας θα μπορούσε η βρετανική πολεμική αεροπορία (RAF) να εξολοθρεύσει τους αρχηγούς του ISIS στη Συρία. Πρόκειται για τον πύραυλο Brimstone, ο οποίος βρίσκει τον στόχο του με τη βοήθεια λέιζερ και ραντάρ. Χάρη σε αυτά,

σύμφωνα με τους Βρετανούς, μπορεί να χτυπήσει με μεγάλη ακρίβεια ακόμη και μικρούς, κινούμενους στόχους, μειώνοντας στο ελάχιστο ενδεχόμενες παράπλευρες απώλειες.

Μαχητικά αεροπλάνα Tornado

Είναι βρετανικής κατασκευής και το κόστος κάθε πυραύλου ανέρχεται σε 142.000 ευρώ. Τα μαχητικά αεροπλάνα Tornado GR4 της RAF μπορούν να εξαπολύσουν τον πύραυλο από ύψος 6.000 μέτρων, σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από τον στόχο. Ο Brimstone ταξιδεύει με ταχύτητα 112 χλμ./ώρα, χρησιμοποιώντας το ραντάρ και το λέιζερ που φέρει στην κεφαλή του για να οδηγηθεί μέχρι τον στόχο. Είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο ώστε η έκρηξή του να μειώνει στο ελάχιστο τις απώλειες αμάχων.

Πρώτη φορά η RAF τον χρησιμοποίησε στη Λιβύη το 2011 εναντίον του Μουαμάρ Καντάφι. Τώρα οι επικεφαλής της βρετανικής αεροπορίας πιστεύουν ότι είναι το ιδανικό όπλο για να εξολοθρεύσουν τους επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους. Και τούτο γιατί μπορεί να τους χτυπήσει ακόμη και όταν κινούνται μέσα στην πόλη Ράκα, τη θεωρούμενη ως πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, ή σε άλλες κατοικημένες περιοχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα