Βρετανία: Αντιδράσεις για παρθένες εγκύους

ΚΟΣΜΟΣΒρετανία: Αντιδράσεις για παρθένες εγκύουςΔευτέρα, Σεπτέμβριος 28, 2015 - 14:18

Την... ασύλληπτη επιλογή να συλλάβουν χωρίς να έχουν συνευρεθεί σεξουαλικά με άνδρες έκαναν όχι μία ούτε δύο αλλά 25 παρθένες στη Βρετανία μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι παρθένες εγκυμονούσες, σύμφωνα με όσα έδωσαν στη δημοσιότητα τέσσερις από τις μεγαλύτερες βρετανικές εταιρίες εξωσωματικής γονιμοποίησης, κατέφυγαν στη λύση της in vitro διαδικασίας, επειδή δεν ήταν διατεθειμένες να περιμένουν τον κατάλληλο άνδρα για να γίνουν μητέρες. Πρόκειται για ετεροσεξουαλικές γυναίκες, ως επί το πλείστον γύρω στα 20, που δεν είχαν κάνει ποτέ τους σχέση, ούτε είχαν σεξουαλικές επαφές. Επέμεναν όμως ότι ήταν έτοιμες να γίνουν μητέρες. Πάντως κάποιες από αυτές είχαν ιατρικούς ή ψυχολογικούς λόγους που δεν μπορούσαν να κάνουν σεξ.

Τα τελευταία τρία χρόνια η γιατρός ενός από τα κέντρα τεχνητής γονιμοποίησης Μάχα Ράγκουναθ βοήθησε να μείνουν έγκυοι τρεις παρθένες. Η μία ζούσε ακόμη με τους γονείς της, η δεύτερη ήταν νεαρή νοσοκόμα, ενώ η τρίτη ήταν τόσο αποφασισμένη να αποκτήσει παιδί που έκανε απανωτές προσπάθειες.

Ολες τους πλήρωσαν τα έξοδα ύψους 6.770 ευρώ από την τσέπη τους, καθώς το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας τα καλύπτει μόνο στην περίπτωση που η ενδιαφερόμενη έχει πρώτα δοκιμάσει να μείνει έγκυος μέσω «μη προστατευμένης σεξουαλικής επαφής». Ωστόσο οργανώσεις για την προστασία της οικογένειας κατηγόρησαν τις παρθένες μητέρες ότι βλέπουν τα παιδιά σαν αρκουδάκια για να παίζουν.

Θρησκευτικές οργανώσεις κατήγγειλαν ότι υποτιμάται ο ρόλος της οικογένειας στην ανατροφή των παιδιών, ενώ ψυχοθεραπευτές προειδοποίησαν ότι οι μητέρες που δεν έκαναν ποτέ σχέση θα μπορούσαν να βλάψουν την ομαλή ανάπτυξη του παιδιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα