«Βομβαρδισμένο» τοπίο η Σύμη! Μάχη για να «αναπνεύσει» το νησί από τους τόνους λάσπης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Βομβαρδισμένο» τοπίο η Σύμη! Μάχη για να «αναπνεύσει» το νησί από τους τόνους λάσπηςΠέμπτη, Νοέμβριος 16, 2017 - 15:16

❱❱ Τις πληγές που άφησε η σφοδρή κακοκαιρία μετρούν πλέον στη Σύμη και, όπως δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις, αυτές είναι βαθύτερες απ' ό,τι υπολογιζόταν.

Στο νησί θα πιάσει άμεσα δουλειά επιτροπή καταγραφής και αποτίμησης ζημιών, που συγκροτήθηκε από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκου, προκειμένου να υπάρξει ολοκληρωμένη εικόνα.

Η επιτροπή θα επισκεφτεί

τις πληγείσες περιοχές, θα συντάξει πρακτικό καταγραφής των ζημιών σε επιχειρήσεις, εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα και θα το υποβάλει στην Περιφέρεια για να εξεταστούν οι αποζημιώσεις. Παράλληλα, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός συντονίζει τις αλλεπάλληλες συσκέψεις που γίνονται. Η Σύμη βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, καθώς, εκτός από επιχειρήσεις, σπίτια και τουλάχιστον 20 οχήματα που παρασύρθηκαν από ορμητικούς χειμάρρους, οι δρόμοι έχουν φράξει από τόνους λάσπης και χωμάτων, θυμίζοντας βομβαρδισμένο τοπίο...

Παράλληλα, δίνεται μάχη για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση του νησιού και να επισκευαστεί για να λειτουργήσει το εργοστάσιο της ΔΕΗ και να ξαναστηθούν κολόνες. Οι υποδομές στο νησί έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, όπως αγωγοί, δίκτυα, γραμμές ηλεκτροδότησης, τηλεφωνία, δρόμοι, σοκάκια, και είναι θαύμα το ότι, ύστερα από τέτοια θεομηνία, δεν υπήρξαν θύματα. Στην προσπάθεια να «αναπνεύσει» και πάλι το νησί από τη λάσπη συμμετέχει και ο Στρατός με μηχανήματα, ενώ οι πυροσβέστες συνεχίζουν την απάντληση υδάτων από υπόγεια.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΑΛΑΣ

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα