Βίντεο για ισλαμιστές ετοιμάζουν στην Αθήνα

ΠΟΛΙΤΙΚΗΒίντεο για ισλαμιστές ετοιμάζουν στην ΑθήναΔευτέρα, Ιούνιος 23, 2014 - 16:47

Η Ενωση Μουσουλμάνων Ελλάδος ετοιμάζει βίντεο το οποίο θα μοιραστεί σε κυβερνητικούς παράγοντες και σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με θέμα «Οι αρχές του Ισλάμ και τα αιτήματα των μουσουλμάνων της Αθήνας». Αυτό προκύπτει από συνέντευξη που έδωσε σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Ενωσης Μουσουλμάνων Ελλάδος Αννα Στάμου, σύζυγος του Αιγύπτιου

προέδρου της Ενωσης Ναΐμ Ελγαντούρ.

Σε ανταπόκριση του Ali Ozturk από την Αθήνα, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu με τίτλο «Θα εξηγήσουν στον ελληνικό λαό το Ισλάμ», αναφέρεται ότι τα παιδιά των μουσουλμάνων που διαμένουν στην Ελλάδα, με βίντεο που θα ετοιμάσουν κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου (ιερός μήνας των μουσουλμάνων) θα εξηγούν ότι στην Αθήνα στερούνται τη δυνατότητα εκτέλεσης των θρησκευτικών καθηκόντων τους, λόγω της έλλειψης τζαμιού και μουσουλμανικού νεκροταφείου.

Η Αννα Στάμου τονίζει χαρακτηριστικά: «Σχεδιάζουμε να διοργανώσουμε δραστηριότητες για να ευαισθητοποιήσουμε τον ελληνικό λαό σχετικά με το Ισλάμ, αλλά πρωτίστως εργαζόμαστε για τα σχέδια που θα παρουσιάσουν ένα καλύτερο αύριο στα παιδιά των μουσουλμάνων που διαμένουν στην Αθήνα. Κάθε μέρα, είτε με ομιλίες μας είτε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενημερώνουμε τους πάντες ότι δεν έχουμε τζαμί και μουσουλμανικό νεκροταφείο. Παρά ταύτα, ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνουν για εμάς αυτές οι ελλείψεις. Για τον λόγο αυτό, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Ραμαζανίου αποφασίσαμε να ετοιμάσουμε βίντεο, το οποίο να παρουσιάζει τα προβλήματά μας και να εξηγεί το Ισλάμ».

Με το διαφημιστικό αυτό βίντεο επιχειρείται να γίνει γνωστό τι πρεσβεύει η μουσουλμανική θρησκεία και οι μουσουλμάνοι που βρέθηκαν στη χώρα μας, ιδιαίτερα τα παιδιά, να εμφανιστούν ως «αδικημένοι, αφού δεν έχουν επίσημο χώρο λατρείας», αν και στην Αττική λειτουργούν ανεπίσημα περισσότερα από 100 τζαμιά.

Είναι άγνωστο αν στο βίντεο θα γίνεται αναφορά στο βίαιο πρόσωπο του Ισλάμ, όπως αυτό καταγράφεται στην καθημερινή διεθνή ειδησεογραφία.

Κ. Ζαφειρίου

Keywords
Τυχαία Θέματα