Βαρύ πένθος για τον Βαγγέλη Παπαθανασίου

13:54 4/8/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΩδή για τον χαμένο αδελφόΒαρύ πένθος για τον Βαγγέλη ΠαπαθανασίουΔευτέρα, Αύγουστος 4, 2014 - 13:48

Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια του παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτη -που έχει τιμηθεί και με βραβείο Οσκαρ- Βαγγέλη Παπαθανασίου, καθώς έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος του αδελφός Νίκος!

Ο γνωστός καλλιτεχνικός μάνατζερ που άφησε το δικό του στίγμα στο μουσικό στερέωμα έφυγε τα ξημερώματα της Παρασκευής για το μακρινό ταξίδι δίχως γυρισμό από παθολογικά αίτια, σε ηλικία 73 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και αρκετό καιρό βρισκόταν στην ιδιαίτερη πατρίδα

του, τον Βόλο, και νοσηλευόταν στο κέντρο αποθεραπείας Κένταυρος.

Παραγωγός

Ο Νίκος Παπαθανασίου, βασικό στέλεχος της ιταλικής Polydor, όπως και της RCA Italiana, στα χρόνια του '70 ήταν παραγωγός δίσκων για διάσημα ονόματα του ιταλικού πενταγράμμου και δημιουργός πετυχημένων συγκροτημάτων, όπως αυτό των African People.

Ωστόσο ήταν μάνατζερ και των Φόρμιγξ, ενός από τα πρώτα και δημοφιλέστερα συγκροτήματα της τότε ελληνικής ροκ σκηνής, το «γενεσιουργό αίτιο» σχηματισμού όλων των υπολοίπων... Το γκρουπ δημιουργήθηκε το 1964 και διαλύθηκε στο ζενίθ της δημοτικότητάς του (τέλη 1966).

Ο Νίκος Παπαθανασίου τις τελευταίες δεκαετίες μοίραζε τον χρόνο του μεταξύ του Μιλάνου της Ιταλίας και της Αγριάς Μαγνησίας, από όπου η καταγωγή του. Το υπόγειο του σπιτιού του στην Αγριά είναι γεμάτο πανάκριβα μηχανήματα ηχογραφήσεων, μουσικά όργανα και δίσκους.

Γνωστός

Ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα γνωστός στην τοπική κοινωνία, αφού διατηρούσε επί χρόνια το πετυχημένο bar restaurant La Luna, στην Αγριά.

Ηταν ειδικός συνεργάτης του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου RAI, καθώς και της τοπικής ΕΡΑ, όπου παρουσίαζε παλιότερα την εκπομπή «Από Κυριακή σε Κυριακή» μαζί με τον Τάσο Μητρογώγο με καινούργια και παλιά ιταλικά τραγούδια.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, στις 5.00 το απόγευμα, στον Αγιο Γεώργιο Αγριάς. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό από την οικογένειά του, επιθυμία του ήταν να μην πενθήσει κανείς φορώντας μαύρα και τα χρήματα, αντί στεφάνων, να δοθούν στον σύλλογο Το Χαμόγελο του Παιδιού.

Γιούλη Σταρίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα