«Τυμβωρύχος και... ζιγκολό»

ΚΟΣΜΟΣ«Τυμβωρύχος και... ζιγκολό»Τρίτη, Οκτώβριος 7, 2014 - 14:04

Επί πληρωμή εραστής ομοφυλόφιλων ανδρών, κλέφτης που ξέθαβε νεκρούς για να τους πάρει τα τιμαλφή τους αλλά και πορτοφολάς, με θύματα τους φοιτητές που συμμετείχαν στον ξεσηκωμό του Μάη του '68 στο Παρίσι. Αυτός ήταν στην εφηβεία του ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ!

Το αποκαλύπτει ο ίδιος ο Γάλλος πρωταγωνιστής, ο οποίος σοκάρει κατά καιρούς με τις γεμάτες βωμολοχίες εκρήξεις του κατά πάντων, στην αυτοβιογραφία του με τίτλο «Ca c'est fait comme ca»

(«Ετσι έγιναν τα πράγματα»). Σε αυτή ξετυλίγεται η ιστορία ενός ανθρώπου που υπήρξε ανεπιθύμητος από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του και επιστράτευσε όλα τα μέσα για να επιβιώσει.
Από τότε που θυμάται τον εαυτό του, όπως εξομολογείται, συνήθιζε να ακούει τη μητέρα του να του περιγράφει με βασανιστική ειλικρίνεια τις απόπειρές της να τον ρίξει, όταν ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να χρησιμοποιήσει ακόμα και βελόνες του πλεξίματος. «Να σκεφτείς ότι σχεδόν σε σκότωσα» του έλεγε και του ξανάλεγε.

Η οικογένεια του Ντεπαρντιέ δεν στερείτο μόνο τρυφερότητας, αλλά και χρημάτων. Σε βαθμό μάλιστα που ενώ ήταν μικρό παιδί, εκείνος ήταν που βοηθούσε τη μητέρα του να γεννήσει τα υπόλοιπα αδέρφια του, επειδή δεν είχαν χρήματα για μαία.

Η περιπλάνησή του στους δρόμους ξεκίνησε όταν ήταν 10 ετών. Οι κακουχίες ωστόσο τον είχαν κάνει να δείχνει 15 ετών και προτιμούσε να δηλώνει αυτή την ηλικία στους άνδρες που διαπίστωνε ότι τον έβρισκαν ελκυστικό.

Σεξ για χρήματα

«Ξέρω από πολύ μικρός ότι αρέσω στους ομοφυλόφιλους» γράφει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι όταν οι άνδρες τον πλησίαζαν και του ζητούσαν σεξ, αυτός τούς ζητούσε χρήματα. Επίσης, παραδέχεται ότι κατά καιρούς βοηθούσε έναν άνδρα να ξεθάβει νεκρούς οι οποίοι είχαν ταφεί πρόσφατα, ώστε να κλέβουν μαζί τυχόν κοσμήματα αλλά και τα παπούτσια τους.

Στα 16 του μπήκε τρεις εβδομάδες στη φυλακή επειδή έκλεψε ένα αυτοκίνητο, αλλά αυτό δεν τον έκανε να σταματήσει τις παρανομίες. Μετακόμισε απλώς από το Σατορού της κεντρικής Γαλλίας, όπου μεγάλωσε, στο Παρίσι. Εκεί συνέχισε να κάνει σεξ επί πληρωμή με άνδρες, ενώ συχνά τούς λήστευε. Οι ιδέες του για παρανομία δεν στέρευαν ποτέ. Εφτασε στο σημείο να εκμεταλλευτεί ακόμα και τον φοιτητικό ξεσηκωμό για να κλέβει πορτοφόλια και ρολόγια. Μάλιστα χρησιμοποίησε τη γοητεία του για να μπει σε ΝΑΤΟϊκή βάση, όπου αγόρασε τσιγάρα, τα οποία στη συνέχεια πούλησε σε διπλάσια τιμή.

Η αποτυχία του ως πατέρα και ο θάνατος του γιου του Γκιγιόμ

Ο επιτυχημένος ηθοποιός παραδέχεται στην αυτοβιογραφία του ότι υπάρχει ένας ρόλος τον οποίο δεν παίζει καθόλου καλά: αυτός του πατέρα. Ο Ντεπαρντιέ, μεταξύ άλλων, παραδέχεται ότι τα παιδιά του αισθάνονταν ντροπή που τον είχαν πατέρα και καθώς του έκαναν παράπονα, είχε φτάσει στο σημείο να ζητήσει από αυτά να αλλάξουν ονόματα. Η αποτυχία του στον γονεϊκό ρόλο αποδείχθηκε με τον πιο τραγικό τρόπο με τη ζωή που έκανε ο γιος του Γκιγιόμ. Ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του στην ηθοποιία αλλά και στην πορνεία και στην παρανομία, όταν δεν είχε χρήματα. Το παιδί-alter ego του ηθοποιού πέθανε το 2008 από πνευμονία, σε ηλικία μόλις 37 ετών.

Ο Ντεπαρντιέ αποδίδει το γεγονός ότι δεν μπόρεσε ποτέ να δείξει την αγάπη του στα παιδιά του και στον πατέρα του Ντεντέ, που ήταν μεταλλουργός και εθελοντής πυροσβέστης. «Δεν μπορούσα ποτέ να βρω τις λέξεις. Ξέρω πώς να λέω λόγια που μου έχουν γράψει, αλλά όταν πρέπει να πω τα δικά μου, είμαι ο γιος του Ντεντέ» γράφει χαρακτηριστικά.

Κατερίνα Νικολοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα