Τραγούδι που θα ακουστεί σε... έναν αιώνα!

ΚΟΣΜΟΣΤραγούδι που θα ακουστεί σε... έναν αιώνα!Παρασκευή, Νοέμβριος 17, 2017 - 19:32

❱❱ Γράφτηκε από τον Φαρέλ Γουίλιαμς σε δίσκο από πηλό, αποθηκεύτηκε σε υπόγειο θησαυροφυλάκιο που θα ανοίξει αυτόματα το 2117

Το νέο τραγούδι του δημιουργού της μεγάλης επιτυχίας «Happy» η ανθρωπότητα θα πρέπει να είναι... χαρούμενη αν καταφέρει να το ακούσει σε 100 χρόνια.

Μετά τον Τζον Μάλκοβιτς και την ταινία του, που θα παιχτεί σε έναν αιώνα από το γύρισμά της, το φημισμένο κονιάκ Louis XIII συνεργάστηκε με τον Φαρέλ Γουίλιαμς

για να δημιουργήσει τραγούδι που θα ακουστεί για πρώτη φορά από το ευρύ κοινό το 2117.

Μόνο που για να συμβεί αυτό η ανθρωπότητα θα πρέπει να προστατεύσει το κλίμα, καθώς μια σοβαρή κλιματική αλλαγή μπορεί εξαφανίσει για πάντα το τραγούδι. Η δημιουργία του Φαρέλ Γουίλιαμς έχει τον ίδιο τίτλο με την ταινία του Μάλκοβιτς «100 χρόνια», η οποία θα παιχτεί στους κινηματογράφους το 2115. Αποτελεί, σύμφωνα με τον δημιουργό του, μια «δημιουργική έκφραση της ευαίσθητης σχέσης μεταξύ φύσης και χρόνου και της επίδρασης που έχουν οι άνθρωποι στο περιβάλλον τους».

Δεν γράφτηκε όμως πάνω σε δίσκο βινιλίου ή σε CD, όπως συνηθίζεται, αλλά σε δίσκο από πηλό. Αποθηκεύτηκε σε υπόγειο θησαυροφυλάκιο, το οποίο θα ανοίξει αυτόματα μετά την πάροδο 100 ετών. Το πρόβλημα είναι ότι σε περίπτωση που συνεχιστούν η υπερθέρμανση του πλανήτη και το λιώσιμο των πάγων στους πόλους της Γης, το τραγούδι κινδυνεύει να χαθεί για πάντα, καθώς θα ανέβει η στάθμη της θάλασσας.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το θησαυροφυλάκιο και να καταστραφεί ο φτιαγμένος από πηλό δίσκος. Μόνο 100 άνθρωποι στον πλανήτη, οι οποίοι συμμετείχαν σε ειδική εκδήλωση στη Σανγκάη την περασμένη Δευτέρα, κατάφεραν να ακούσουν το τραγούδι πριν «θαφτεί».

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα