Το (μυστικό) ραντεβού του Φίλη με τον Τσακαλώτο και οι «δούρειοι ίπποι»

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμοςΤο (μυστικό) ραντεβού του Φίλη με τον Τσακαλώτο και οι «δούρειοι ίπποι»Παρασκευή, Φεβρουάριος 24, 2017 - 16:46

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Οι πονοκέφαλοι του Τσίπρα από τον πρώην και τον νυν υπουργό

Τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Βούιξε η Βουλή για τη μυστική συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη

Τσακαλώτου με τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

Η «ωραία αυτή αντιπολίτευση», μαζί με την κίνηση των «53», δημιουργεί πονοκεφάλους στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο Νίκος Φίλης εδώ και καιρό δεν κάθεται φρόνιμος, και μόλις χθες πρότεινε στη Φώφη να πάει μαζί τους χωρίς τον... Βενιζέλο (φανταστείτε Φίλη - Βενιζέλο μαζί)!
Αν και ξεκαθάρισε λέγοντας «δεν είμαι αντιπολιτευόμενος αλλά συμπολιτευόμενος, και μάλιστα φανατικά συμπολιτευόμενος βουλευτής. Δεν είμαι σαρκοβόρο αλλά σαρξ εκ της σαρκός του ΣΥΡΙΖΑ», εντούτοις φαίνεται να ενώνει τη φωνή του με αυτήν του Ευκλείδη, που δείχνει να τα έχει πάρει στο κρανίο με τα «κρυφά συριζαίικα σχέδια»! Δεν γνωρίζουμε τι σκοπό έχουν αυτά τα πολιτικά ραντεβού, αλλά θυμίζουμε πως οι «δούρειοι ίπποι» είναι πάντοτε αποτελεσματικοί.

Στα παλιά λημέρια του ο Αριστοτέλης Παυλίδης

Ο εορτασμός για τη συμπλήρωση των 70 χρόνων από την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα έχει φέρει τη Ρόδο στη Βουλή.

Ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Αριστοτέλης Παυλίδης, ένας από τους παλαιότερους πολιτικούς, με θητεία 40 ετών στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ήρθε να συζητήσει με τον βουλευτή Δωδεκανήσων Μάνο Κόνσολα την επετειακή συνεδρίαση για τα Δωδεκάνησα.
- Σας λείπει η Βουλή; τον ρωτήσαμε.
- Πολύ, απάντησε με νόημα ο πρώην υπουργός
- Και πώς αναπληρώνετε την έλλειψή της;
- Δεν αναπληρώνεται εύκολα αυτό το κενό, μας είπε χαρακτηριστικά και μάλιστα γελώντας ο Αριστοτέλης Παυλίδης.
Μαζί τους ήταν και οι πρόεδροι των εκπαιδευτών οδηγών του νομού Δωδεκανήσου (Β. Κοτίδης, Σ. Πορτσέλη, Γ. Λεβέντης), που πήραν μέρος στην ειδική επιτροπή του Κοινοβουλίου για την οδηγική ασφάλεια.
Τα ελληνικά νησιά, ως γνωστόν, είναι δυστυχώς στις πρώτες θέσεις της λίστας με τα τροχαία ατυχήματα.

Οπου φύγει φύγει

«Είναι συγκινητικό ότι όλοι με αναζητείτε και σας έλειψα» είπε αναφερόμενος στα σχόλια ότι... εξαφανίστηκε μετά το Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος πέρασε μετά τις 3 το μεσημέρι από το εντευκτήριο! Ομως βιαζόταν τόσο πολύ να φύγει, που, ενώ προσπαθούσαν κάποιοι βουλευτές να τον χαιρετήσουν, εκείνος έτρεχε! Οπου φύγει φύγει δηλαδή ο Ευκλείδης για να αποφύγει περίεργες ερωτήσεις και «κακοτοπιές».
Με χιούμορ (η καρδούλα του το ξέρει) πάντως είπε στην ομήγυρη ότι θα μιλήσει αναλυτικά για τη συμφωνία την ερχόμενη Τρίτη στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής: «Θα σας έχω δώσει τέσσερις με πέντε μέρες να ξεπεράσετε τη στενοχώρια». Κι αν δεν την ξεπεράσουν, ας πιουν ξιδάκι!

Οι φίλοι ξαναβρέθηκαν. Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, φίλοι και συνεργάτες από τα παλιά, συναντήθηκαν στην εκδήλωση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος με θέμα «Ελληνική οικονομία: Προοπτικές και προϋποθέσεις ανάπτυξης», στην οποία ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος ήταν ομιλητής. Το παρεάκι φωτογραφήθηκε με την ωραία Αννα Καραμανλή, που τελευταία παρουσιάζεται ιδιαίτερα δραστήρια.

Η «Vogue» και η κόμη της Εύας

Αμάλ Αλαμουντίν, Κέιτ Μίντλετον και Εύα Καϊλή. Τι νομίζατε, χωρίς μια Ελληνίδα θεά θα κυκλοφορούσε η «Vogue»; Η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή ήταν ανάμεσα στις γυναίκες που επέλεξε η βρετανική έκδοση του γυναικείου περιοδικού για το στιλ των μαλλιών τους. Η πλούσια κόμη της εξέπληξε ακόμη και τους συντάκτες του περιοδικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα