Το μοιραίο λεπτό για τους τρεις φοιτητές

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο μοιραίο λεπτό για τους τρεις φοιτητέςΠέμπτη, Σεπτέμβριος 24, 2015 - 17:12

Τραγικό δυστύχημα διάρκειας ενός λεπτού στέρησε τη ζωή των τριών φοιτητών που επέβαιναν στο μοιραίο Hyundai Atos, όταν έκανε βουτιά θανάτου στο λιμάνι της Πάτρας, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «Espresso», εξήντα δευτερόλεπτα αποδείχθηκαν αρκετά για να γίνει το κακό, εξαιτίας μιας συγκυρίας γεγονότων που βύθισε στο πένθος τις οικογένειες

του 21χρονου Ανδρέα Αλέξη, της 23χρονης Ρεγγίνας Ζαπάντη και της 20χρονης Γεωργιάννας Μουραφέτη.

Ο 24χρονος οδηγός του αυτοκινήτου (απεγκλωβίστηκε εγκαίρως με άλλους δύο νέους), σύμφωνα με τις πρώτες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ πέρα από το επιτρεπτό όριο. Εκτιμάται ότι δεν έβλεπε καθαρά μπροστά του, λόγω του ελλιπούς φωτισμού και της βροχόπτωσης, και το πιθανότερο είναι ότι μπερδεύτηκε νομίζοντας ότι η «φουσκωμένη» θάλασσα ήταν προέκταση του δρόμου! Ενδέχεται άλλωστε η προσοχή του να ήταν μειωμένη, επειδή τον είχαν αποσπάσει τα αστεία και τα γέλια των πέντε συνεπιβατών του.

Σε κακή κατάσταση

Πάντως οι αξιωματικοί του Λιμενικού δεν κατόρθωσαν ούτε χθες να πάρουν κατάθεση από τον νεαρό, αφού εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση. Ωστόσο φέρεται ότι έχει πει πως έχασε τον έλεγχο και βρέθηκε ξαφνικά στο νερό, δίχως να προσδιορίσει το πώς οδηγούσε ή ποια κατεύθυνση είχε. Αλλος ένας από τους επιζώντες έχει περιγράψει ότι το μόνο που θυμάται είναι τον εαυτό του μέσα στο νερό να ουρλιάζει για βοήθεια!

Οι πραγματογνώμονες που ορίστηκαν από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πάτρας αναμένεται να παραδώσουν σε ένα μήνα το πόρισμά τους για τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του αυτοκινήτου στη θάλασσα. Οι λιμενικοί αναζήτησαν οπτικό υλικό από την κάμερα που υπάρχει έξω από τα κρατητήρια του Λιμενικού, τα οποία στεγάζονται στο παλιό λιμάνι. Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, οι εικόνες που έχουν καταγραφεί δεν βοηθούν ιδιαίτερα. Χθες στις 16.00 στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης, στην Καλαμάτα, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν το τρίτο θύμα του φρικτού τροχαίου, την 20χρονη Γεωργιάννα.

Keywords
Τυχαία Θέματα