Το «Κρυμμένο Σύμπαν» στο Πλανητάριο!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο «Κρυμμένο Σύμπαν» στο Πλανητάριο!Δευτέρα, Μάρτιος 23, 2015 - 18:16

Η απέραντη ομορφιά και τα μεγάλα μυστικά του κόσμου που μας περιβάλλει πρωταγωνιστούν στη νέα ταινία που παρουσιάζει το Ευγενίδειο Ιδρυμα. Το «Κρυμμένο Σύμπαν» κάνει πρεμιέρα απόψε (με τρεις δωρεάν παραστάσεις) και... αποκαλύπτεται στη γιγαντιαία οθόνη του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου υποσχόμενο ένα συναρπαστικό όσο και επιμορφωτικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο με τη βοήθεια της πιο

σύγχρονης τεχνολογίας.

Τα ερωτήματα είναι παλιά όσο και ο άνθρωπος. Πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν; Πώς εξελίσσεται και ποιες είναι οι πιθανότητες να υπάρχει ζωή μακριά από τη Γη; Απαντήσεις επιχειρούν να δώσουν οι κορυφαίοι αστρονόμοι και άλλοι ειδικοί που εργάστηκαν περισσότερο από δύο χρόνια για τη δημιουργία της νέας ταινίας θόλου που προβάλλεται στο Πλανητάριο της Αθήνας. Σύμφωνα με τους συντελεστές της, η ταινία μεταφέρει οπτικά το κοινό στα βάθη του Διαστήματος, αξιοποιώντας τον συνδυασμό του τεράστιου θόλου των 950 τετραγωνικών μέτρων με τις υψηλής ευκρίνειας πραγματικές εικόνες που ελήφθησαν από τα πιο ισχυρά τηλεσκόπια στον κόσμο και προβάλλονται πρώτη φορά!

Οι πρώτοι γαλαξίες, ηλικίας πολλών δισεκατομμυρίων ετών, άστρα που γεννιούνται μέσα σε λαμπρά νέφη αερίου και σκόνης, μακρινά νεφελώματα, ο «βασιλιάς» Ηλιος και η «γήινη» επιφάνεια του γειτονικού μας Αρη είναι μερικοί από τους πρωταγωνιστές του διαγαλαξιακού ταξιδιού στις εσχατιές του σύμπαντος. Παράλληλα, παρουσιάζονται τα τεχνολογικά θαύματα που μας επιτρέπουν να απολαμβάνουμε τις υπέροχες αυτές εικόνες, όπως το Πολύ Μεγάλο Τηλεσκόπιο (VLT) και το τηλεσκόπιο ALMA, που βρίσκονται στην πιο άνυδρη περιοχή του πλανήτη, στην έρημο Ατακάμα της Χιλής.

Η νέα ταινία παρουσιάζεται σήμερα στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου και θα πραγματοποιηθούν τρεις παραστάσεις (ώρες 18.30, 19.30 και 20.30) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ωστόσο απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το ταμείο του Πλανηταρίου από τις 18.00. Η παράσταση θα ενταχθεί στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου από την Τετάρτη 25 Μαρτίου με τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ για τους ενήλικους και 5 ευρώ για τα παιδιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα