Το γιοτ που μαγνήτισε τα βλέμματα

14:14 8/9/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο γιοτ που μαγνήτισε τα βλέμματαΔευτέρα, Σεπτέμβριος 8, 2014 - 14:07

Τα βλέμματα ντόπιων και τουριστών μαγνήτισε το πλωτό παλάτι «High Power III» που ανήκει σε πάμπλουτο Ελβετό τραπεζίτη και «έδεσε» στο λιμάνι της Σούδας, στα Χανιά. Το υπερπολυτελές γιοτ κατέπλευσε το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι και λόγω των τεράστιων διαστάσεών του έριξε άγκυρα

στην προβλήτα όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια.

Από μακριά ακόμα, πριν πλησιάσει, ήταν τόσο επιβλητικό που όσοι περνούσαν από το σημείο εκείνη την ώρα στάθηκαν και το θαύμαζαν. Οι περισσότεροι δεν έχασαν την ευκαιρία να το απαθανατίσουν με τη φωτογραφική μηχανή τους ή να το τραβήξουν βίντεο με το κινητό τους τηλέφωνο!

Πάντως πριν από τα Χανιά το μπλε και άσπρο «High Power III» είχε περάσει από την Ηλεία και τη Μεσσηνία, ενώ πριν από την κρουαζιέρα στις ελληνικές θάλασσες είχε «δέσει» σε λιμάνι του Μαυροβουνίου, στην Αδριατική. Ο βαθύπλουτος Ελβετός τραπεζίτης (έχει στην ιδιοκτησία του άλλες δύο θαλαμηγούς που τις παραχωρεί ή τις ενοικιάζει για κρουαζιέρες) είχε περάσει μέρος των διακοπών του στην Ελλάδα και πέρυσι δείχνοντας μεγαλύτερη προτίμηση στο Ιόνιο. Φέτος αποφάσισε να προσεγγίσει στο Κατάκολο, ενώ μετέβη και στην Αρχαία Ολυμπία για να επισκεφθεί τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο. Επειτα πέρασε από την Καλαμάτα για να καταλήξει νοτιότερα, στην Κρήτη.

Η πανέμορφη θαλαμηγός, που ναυπηγήθηκε το 2011 στην Ιταλία, έχει μήκος 70 μέτρα και πλάτος 13,2 μέτρα, ενώ η συνήθης ταχύτητά του είναι 16 κόμβοι. Μπορεί να φιλοξενήσει δώδεκα επιβάτες σε έξι σουίτες, τους οποίους εξυπηρετούν τα 18 άτομα του πληρώματος. Πάντως δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι είναι οι τυχεροί που κάνουν κρουαζιέρα με το «High Power III».

Ξανά φέτος στην Κω η πλωτή... πολιτεία του Ρώσου μεγιστάνα Ρομάν Αμπράμοβιτς
Στην Κω «έδεσε» ακόμα μία φορά η πλωτή... πολιτεία του Ρομάν Αμπράμοβιτς «Eclipse» προκαλώντας δέος σε όλους όσοι την είδαν. Η εντυπωσιακή θαλαμηγός κατέπλευσε και φέτος στο νησί του Ιπποκράτη μαρτυρώντας το πάθος του Ρώσου μεγιστάνα για τα ελληνικά νησιά. Αυτό που του αρέσει ιδιαίτερα στην Κω είναι οι ποδηλατόδρομοι και το γεγονός ότι μπορεί να πάει από τη μία άκρη του νησιού στην άλλη με το αγαπημένο του ποδήλατο απολαμβάνοντας τις ομορφιές του αιγαιοπελαγίτικου νησιού.

Το «Eclipse» (αξίας περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ) έχει μήκος 164 μέτρα, διαθέτει 70 άτομα πλήρωμα, δύο ελικοδρόμια, 24 σουίτες, δύο πισίνες, τρία βοηθητικά σκάφη, ένα μίνι υποβρύχιο, εκτοξευτήρες πυραύλων, αλεξίσφαιρα τζάμια και... αντι-παπαράτσι ασπίδες τεχνολογίας λέιζερ!

Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα