Το εξώδικο του κ. Αιμίλιου Κοτσώνη προς στην «Espresso»!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο εξώδικο του κ. Αιμίλιου Κοτσώνη προς στην «Espresso»!Σάββατο, Οκτώβριος 1, 2016 - 08:30

Με την από 21/09/2016 «Εξώδικη Δήλωση - Πρόσκληση - Διαμαρτυρία» που απηύθυνε ο Αιμίλιος Κοτσώνης προς την «Espresso», στη διευθύντρια Αμαλία Βεβελάκη, στον διευθυντή σύνταξης Γιώργο Πούλο και στη διευθύντρια σύνταξης Χαρά Αναστασάκη, σχετικά με τα αναφερόμενα στο με αρ. 1.147 φύλλο της, το οποίο κυκλοφόρησε το Σαββατοκύριακο 10-11/09/2016, ζήτησε, ισχυριζόμενος ότι στο ως άνω δημοσίευμα αναφέρονται ψευδή και συκοφαντικά εις βάρος του γεγονότα, να δημοσιεύσουμε το ακόλουθο κείμενο:

«...Ο Αιμίλιος Κοτσώνης, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 327/2016 απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά, έχει αθωωθεί ομοφώνως για τις πράξεις της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της εισαγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών, που αρχικά κατηγορήθηκε, αναφορικά με την υπόθεση του πλοίου “Noor One”, μετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία. Για το σκέλος αυτό η ως άνω απόφαση δεν έχει εφεσιβληθεί, σύμφωνα με τον Νόμο, και συνεπώς δεν θα δικαστεί από μηδενική βάση. Κατά την ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου η εταιρία “Arab Waves” δεν σχετίζεται με τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών ούτε συνεστήθη γι’ αυτόν τον λόγο και κανένα e-mail δεν εστάλη από τον Αιμίλιο Κοτσώνη για τα λεφτά της ηρωίνης, για την αγορά της οποίας ουδέποτε κατηγορήθηκε».

Σε αντίθεση με το περιεχόμενο της εξώδικης διαμαρτυρίας του Αιμίλιου Κοτσώνη, στο οποίο γίνεται λόγος για ψευδές και συκοφαντικό δημοσίευμα με τίτλο «Το e-mail του Κοτσώνη για τα λεφτά της ηρωίνης», η εφημερίδα μας αναφέρθηκε αποκλειστικά και μόνο στους ισχυρισμούς και στις αιτιάσεις που η αντιεισαγγελέας Εφετών Μαρία Τρουπή περιέλαβε στην έφεσή της κατά της πρωτόδικης απόφασης. Η εφημερίδα μας ξεκάθαρα δημοσίευσε ότι ο Αιμίλιος Κοτσώνης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια σε διαμετακόμιση ηρωίνης και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους 40.000 ευρώ.

Το δημοσίευμα που «ενόχλησε» τον κ. Αιμίλιο Κοτσώνη δεν είναι αποκύημα φαντασίας ή στηριγμένο σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από... άλλον πλανήτη, αλλά αναφέρεται στις θέσεις της εισαγγελέως για οκτώ κατηγορουμένους στην υπόθεση του «Noor One», σύμφωνα με τις οποίες για τον κ. Κοτσώνη αναφέρει ότι έπρεπε να κηρυχθεί ένοχος για διαμετακόμιση από κοινού ποσότητας ηρωίνης τουλάχιστον 2 τόνων και 100 κιλών κατ' επάγγελμα και για την εταιρία Arab Waves ότι «η σύστασή της έγινε ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να ενεργοποιηθεί τραπεζικός λογαριασμός (...) για το τίμημα της αγοραπωλησίας των ναρκωτικών». Για το επίμαχο e-mail, κατά την εισαγγελέα, εστάλη από τον κ. Κοτσώνη «την 11/06/2014 και αφού είχε ολοκληρωθεί επιτυχώς η μεταφορά της ηρωίνης στην Ελλάδα, στο προσωπικό e-mail του Γιαννουσάκη ώστε να περιέλθει στην κατοχή του (...) για την κίνηση της σχετικής διαδικασίας για την ενεργοποίηση του τραπεζικού λογαριασμού (...) και να είναι δυνατή η διακίνηση μέσω αυτού του τραπεζικού λογαριασμού χρηματικών ποσών στους προμηθευτές των ναρκωτικών».

Αρα, αποτελεί κάτι περισσότερο από θράσος η εξώδικη διαμαρτυρία ενός εν τέλει καταδικασθέντος για συνέργεια στη διαμετακόμιση δύο και πλέον τόνων ηρωίνης! Ελεος!

Keywords
Τυχαία Θέματα