Το «αμόρε» του Γιώργου Καπουτζίδη

SHOWBIZΑπό το Βανκούβερ στην «Εθνική Ελλάδος»!Το «αμόρε» του Γιώργου ΚαπουτζίδηΔευτέρα, Μάρτιος 30, 2015 - 16:03

Το όνειρό του ήταν να γίνει επαγγελματίας μπασκετμπολίστας, αφού στην ομάδα που συμμετείχε ήταν ο κορυφαίος παίκτης. Ωστόσο αποφάσισε να εγκαταλείψει το Βανκούβερ του Καναδά όπου γεννήθηκε, για να κάνει σπουδές στη Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Γέιλ των Ηνωμένων Πολιτειών, απ' όπου αποφοίτησε με πτυχίο στην υποκριτική και στο θέατρο! Ο Μάικλ Γουίνγκτον. που υποδύεται τον Ρίτσαρντ, τον ανάπηρο σύντροφο του Γιώργου Καπουτζίδη στο σίριαλ «Εθνική Ελλάδος», έκανε τον γύρο

του κόσμου μέχρι να βρει την Ιθάκη του. Την Ελλάδα, όπου, εκτός από ηθοποιός, είναι και εξαίρετος καθηγητής και εργάζεται στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών.

«Διδάσκω θέατρο. Το τμήμα έχει ακόμη πέντε καθηγητές που διδάσκουν χορό, φωνητική και σκηνογραφία. Η συνεργασία μου με το Κολλέγιο άρχισε από τύχη, όταν γνωρίστηκα με τον υπεύθυνο στο θεατρικό τμήμα και του μίλησα για τις σπουδές μου και το βιογραφικό μου. Λίγες ώρες αργότερα ήρθε η πρόσκληση για τη δουλειά» λέει με τα σπαστά ελληνικά του ο ηθοποιός στην «Espresso».

Πτυχίο

«Ηταν πραγματικά ό,τι καλύτερο μου είχε συμβεί μέχρι εκείνη τη στιγμή. Βλέπετε, ήρθα από τη Ρωσία, όπου έμεινα σχεδόν δέκα χρόνια. Πήρα το δεύτερο πτυχίο μου στην υποκριτική από το Θέατρο Τέχνης της Μόσχας και συμμετείχα σε δεκάδες παραστάσεις και μεγάλες περιοδείες. Οταν περάσαμε με τον θίασο από την Ελλάδα, ένιωσα ότι η χώρα αυτή είναι ίσως η Ιθάκη μου. Το πήρα λοιπόν απόφαση να έρθω εδώ για να ζήσω και να εργαστώ. Είχα στην τσέπη μου ακριβώς 700 δολάρια, από τα οποία τα 650 τα έδωσα για να αγοράσω το εισιτήριό μου. One way. Δεν μου έφταναν για να βγάλω με επιστροφή» συμπληρώνει ο γοητευτικός Μάικλ. Στην Αθήνα φιλοξενήθηκε για αρκετό καιρό από μια φίλη του ηθοποιό που γνώρισε στο Παρίσι, όταν εκείνη σπούδαζε θέατρο. «Ηταν μαθήτρια του Στάθη Λιβαθινού, αλλά τώρα δεν είναι ενεργή. Εκείνη με φιλοξένησε στο σπίτι της για αρκετούς μήνες και πραγματικά με στήριξε πολύ μέχρι να βρω τον δρόμο μου» δηλώνει ο Καναδός ηθοποιός.

Παρότι παίζει σε ένα από τα πιο επιτυχημένα και πολυσυζητημένα σίριαλ της μικρής οθόνης, δεν έχει τηλεόραση στο σπίτι του. Εμαθε τα ελληνικά, όπως λέει, από τη μουσική και τα τραγούδια. Σίριαλ έχει δει ελάχιστα και μάλιστα τα καλοκαίρια, στις τηλεοράσεις των καραβιών όταν πήγαινε στα νησιά του Αιγαίου για διακοπές. Πώς πήρε όμως τον ρόλο; «Πήγα στην οντισιόν για την "Εθνική Ελλάδος" όταν η Ρομίνα Κατσικιάν, που υποδύεται τη Ράγια στη σειρά, μου είπε ότι έψαχναν για Καναδούς ηθοποιούς. Πήγα, μίλησα με την παραγωγή και την επομένη που με κάλεσαν ξανά, συνάντησα τον Γιώργο Καπουτζίδη. Αμέσως μου είπε ότι θα έπαιρνα τον ρόλο και μου άρεσε πολύ γιατί ήταν κόντρα σε μένα ένας νεαρός που βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο. Είχα να δουλέψω και κάτι σωματικά, όχι μόνο τα λόγια. Ως άνθρωπος ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι εξαιρετικός. Γελάει συνέχεια, είναι έξυπνος και χαρούμενος» καταλήγει.

Ο τηλεοπτικός Ρίτσαρντ, που έχει ακόμη έναν αδελφό στον Καναδά, εξομολογείται πως πηγαίνει στο Βανκούβερ κάθε τέσσερα χρόνια για να βλέπει την οικογένειά του. «Οι γονείς μου ξέρουν ότι ζω πλέον στην Ελλάδα, πως παίζω στην τηλεόραση και είναι ενθουσιασμένοι. Χαίρομαι που στήριξαν την επιλογή μου» λέει με υπερηφάνεια και αποκαλύπτει πως έχει μια ευτυχισμένη προσωπική ζωή και ότι συζεί εδώ και κάποια χρόνια. Γνώρισε τον μεγάλο έρωτα στην Ελλάδα, αλλά «ο έρωτάς μου δεν είναι... ελληνικός! Είναι από άλλη χώρα» τονίζει.

Ποδήλατο

Κυκλοφορεί στην Αθήνα μόνο με το ποδήλατό του για να μην «κολλάει» στην κίνηση. Εχει μεγάλη αγάπη σε αυτό το μέσο μεταφοράς και με την παρέα του -επίσης λάτρεις των δύο τροχών- συνηθίζουν να κάνουν ταξίδια μακρινά, πολύωρα έως και πολυήμερα! Επόμενος στόχος του είναι η διαδρομή Βανκούβερ - Σαντιάγκο που διαρκεί τρεις μήνες, όπως είπε.

«Ο κόσμος με αναγνωρίζει στον δρόμο, αλλά ένας κάθε μέρα, όχι παραπάνω! Οι Ελληνες είναι πολύ εγκάρδιοι άνθρωποι. Μου μιλάνε με χαμόγελο, μου λένε για τη ζωή τους, για το σίριαλ, για τον ρόλο μου. Με τους μαθητές μου στο Κολλέγιο όχι, δεν έχουμε χρόνο στο μάθημά μας να ανοίγουμε τηλεοπτικές κουβέντες!» καταλήγει ο Καναδός ηθοποιός.

Μιλάει άπταιστα τρεις ξένες γλώσσες

Ο Μάικλ Γουίνγκτον είναι Καρκίνος στο ζώδιο, μιλάει αγγλικά, ρωσικά, γιαπωνέζικα και ελληνικά. Τα γιαπωνέζικα τα έμαθε στο Γέιλ, γιατί θαύμαζε την κουλτούρα της Ασίας και τα περίφημα θέατρά της. Στην άκρη του μυαλού του υπήρχε η επιθυμία να εγκατασταθεί εκεί μετά τις σπουδές του. «Πήγα στην Ιαπωνία, αλλά κατάλαβα γρήγορα ότι δεν είχε ενδιαφέρον για μένα να ζήσω εκεί, όσο και αν θαύμαζα τον πολιτισμό τους. Θυμάμαι, συνάντησα έναν Δανό που έμενε εκεί είκοσι χρόνια, είχε δική του δουλειά και ήξερε καλά την ντόπια γλώσσα. Μου είπε πως δεν τον δέχτηκαν ποτέ κι αυτό ήταν ο επίλογος για μένα. Τότε έφυγα για τη Ρωσία» εξομολογείται.

Δήμητρα Δάρδα

Keywords
Τυχαία Θέματα