Την επόμενη Τετάρτη θα κριθεί η έκδοση στις ΗΠΑ του «Mr Bitcoin»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤην επόμενη Τετάρτη θα κριθεί η έκδοση στις ΗΠΑ του «Mr Bitcoin» Πέμπτη, Δεκέμβριος 7, 2017 - 17:50

❱❱ Ο Αρειος Πάγος θα αποφασίσει την ερχόμενη Τετάρτη για την έκδοση ή μη στις ΗΠΑ του αποκαλούμενου «Mr Bitcoin» Αλεξάντερ Βίνικ (φωτό), τον οποίο διεκδικούν και οι ρωσικές Αρχές.

Η αντιεισαγγελέας του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου εισηγήθηκε να γίνει δεκτό το αίτημα των Αμερικανών για την έκδοση

του 38χρονου Ρώσου, θεωρώντας ότι ως διαχειριστής πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων «ξέπλυνε» κέρδη εγκληματικών δραστηριοτήτων ύψους 4 δισ. δολαρίων, την περίοδο 2011-2016. Ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του με αξιόποινες πράξεις και συναίνεσε στην έκδοσή του στη Ρωσία.

«Δεν υπάρχει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη στις ΗΠΑ για Ρώσο υπήκοο» είπε στο δικαστήριο, φοβούμενος ότι δεν θα έχει δίκαιη δίκη και πως κινδυνεύει με βασανιστήρια. «Είμαι σύμβουλος και η πλατφόρμα ήταν ένας πελάτης μου. Δεν θα μπορούσα να είμαι ιδιοκτήτης» ισχυρίστηκε ο «Mr Bitcoin» και αιτήθηκε μέσω των συνηγόρων του να δικαστεί στην Ελλάδα.

Ο πρώην επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, απόστρατος αντιστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης, εξήγησε στο δικαστήριο τη λειτουργία του bitcoin, λέγοντας ότι είναι ένας αλγόριθμος επιβράβευσης. «Η πρώτη εμπορική συναλλαγή ήταν η αγορά μιας πίτσας αντί 10.000 bitcoins, ενώ σήμερα η αξία του φτάνει στα 12.500 δολάρια» κατέθεσε.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα