Τι συνέβη με το Καναντέρ

14:58 7/5/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΣώοι τελικά οι δύο πιλότοιΤι συνέβη με το ΚαναντέρΤετάρτη, Μάιος 7, 2014 - 14:52

ΣΕ ΑΠΟΚΟΛΛΗΣΗ του ενός πλωτήρα φαίνεται ότι αποδίδεται η παραλίγο τραγωδία με το πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο «βούτηξε» προχθές στον Θερμαϊκό κόλπο, στην περιοχή Αγγελοχωρίου Μηχανιώνας.

Το ευτύχημα είναι ότι το ατύχημα, που έγινε την ώρα που το αεροσκάφος βρισκόταν στη διαδικασία προσθαλάσσωσης για υδροληψία κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, δεν στάθηκε μοιραίο για τους δύο πιλότους, οι οποίοι διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της

Θεσσαλονίκης. Το πώς και γιατί αποκολλήθηκε ο πλωτήρας είναι ένα θέμα για το οποίο θα πρέπει να αναζητηθούν απαντήσεις, τις οποίες θα δώσει το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων.

Το CL-415 βρισκόταν μισοβυθισμένο στη θαλάσσια περιοχή, σε ένα σημείο όπου το βάθος είναι περίπου έξι μέτρα και το πυροσβεστικό αεροσκάφος είχε ακουμπήσει στον βυθό. Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, το αεροσκάφος σταθεροποίησε αρχικά μια ομάδα δυτών και στη συνέχεια δέθηκε σε ρυμουλκό σκάφος για να μην παρασυρθεί από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή και τα θαλάσσια ρεύματα. Χθες έγινε η επιχείρηση ρυμούλκησής του προκειμένου να οδηγηθεί σε ασφαλές αγκυροβόλιο. Οπως έγινε γνωστό από το Λιμεναρχείο, δεν υπήρξε ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα