Θέλουν «πριβέ» τσάντες μοναχά για πάρτη τους

11:56 7/4/2014 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΘέλουν «πριβέ» τσάντες μοναχά για πάρτη τουςΔευτέρα, Απρίλιος 7, 2014 - 11:45

Για τις περισσότερες γυναίκες αποτελούν «επένδυση» που γίνεται μια φορά και για μια ζωή, αφού μια ποιοτική επώνυμη τσάντα παραμένει διαχρονική, δείχνει πάντα καλά πάνω τους ανεξαρτήτως σώματος και προσθέτει μια φινετσάτη πινελιά σε ένα κατά τα λοιπά φτηνό ντύσιμο. Βέβαια, όλες θέλουν συχνές επαναλήψεις αυτού του είδους της «επένδυσης».


Ωστόσο, οι τσάντες αγαπημένων οίκων απομακρύνονται από τον προϋπολογισμό των fashionistas της μεσαίας τάξης, καθώς οι τιμές τους εκτοξεύονται

στα ύψη. Η τιμή της απόλυτα αναγνωρίσιμης Chanel Large Classic Flap Bag, για παράδειγμα, αυξήθηκε κατά 70% μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ η δερμάτινη Mulberry Bayswater από 787 ευρώ που κόστιζε στις αρχές του 2012, έχει περάσει πλέον το φράγμα των 1.000 ευρώ. Δεν εκτοξεύονται πάντως μόνο οι τιμές των πολύ μεγάλων οίκων. Ακόμα και brands όπως το Coach, οι τιμές του οποίου κυμαίνονταν μεταξύ 240 και 360 ευρώ, αρχίζουν να αυξάνουν δραματικά τις τιμές τους.


Η απάντηση στο ερώτημα γιατί συμβαίνει αυτό σε μια εποχή εκτεταμένης οικονομικής κρίσης είναι απλή. Οσο πιο προσιτές βρίσκει ο μέσος καταναλωτής τις τσάντες, τόσο λιγότερο ελκυστικές γίνονται για τους πολύ πλούσιους, οι οποίοι δεν επιθυμούν να έχουν τα ίδια αξεσουάρ με το ευρύ καταναλωτικό κοινό. Οι μεγάλοι οίκοι από την πλευρά τους κυνηγούν κατά πόδας τους πολύ πλούσιους καταναλωτές, κυρίως από χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα. «Υπάρχει πληθώρα πολύ πλούσιων ανθρώπων σε Ρωσία και Κίνα, ενώ στη Δύση οι πλούσιοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να αυξάνονται ταχύτερα από των υπολοίπων. Αυτό έχει δημιουργήσει μια αγορά στην οποία οι καταναλωτές ξοδεύουν δίχως δεύτερη σκέψη ποσά που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ για μια τσάντα και αγοράζουν από μία σε κάθε νέα σεζόν» εξηγεί η σύμβουλος μόδας Σάντρα Χάλιντεϊ.


ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα