Θέλει να αποδείξει πως είναι φαβορί!

ΑΘΛΗΤΙΚΑΘέλει να αποδείξει πως είναι φαβορί!Τετάρτη, Φεβρουάριος 11, 2015 - 18:57

Να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί, κάνοντας το πρώτο από τα δύο βήματα που απαιτούνται για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, θα επιδιώξει ο Ολυμπιακός απόψε (19.30 OTE Sport5) απέναντι στην ΑΕΚ,

στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μπορεί τους «ερυθρόλευκους» να τους χωρίζει μία κατηγορία από τους «κιτρινόμαυρους», όμως στο λιμάνι δεν δείχνουν σημάδια... υποτίμησης. Μάλιστα, στο φαληρικό γήπεδο δεν θα πέφτει... καρφίτσα. Οι δύο «μονομάχοι», εξάλλου, θα συναντηθούν έπειτα από 703 μέρες!

Ο Βίτορ Περέιρα, λόγω του φορτωμένου αγωνιστικού προγράμματος, ήταν υποχρεωμένος να προχωρήσει σε ροτέισιον. Γι' αυτό λοιπόν κι άφησε εκτός αποστολής τέσσερα βασικά του «όπλα»: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Κασάμι και Ντοσεβί.

Ο Πορτογάλος τεχνικός «έκοψε» ακόμη τους Χάρα, Αυλωνίτη, Γιαννούλη και Ιμπραΐμ, προφανώς για λόγους τακτικής, αλλά και τους τραυματίες Μποτία, Μπενίτες, Μπουχαλάκη. Στους «εκλεκτούς», αντίθετα, συμπεριέλαβε τον Εντινγκά, ο οποίος συμμετείχε το προηγούμενο διάστημα με την Εθνική Κονγκό στο Κόπα Αφρικα.

Σύμφωνα με τα όσα έχει δοκιμάσει ο 46χρονος κόουτς, φανέλα βασικού θα πάρουν οι Μέγερι, Σαλίνο, Σαντάνα, Σιόβας, Μασουακού, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκες, Αφελάι, Ντουρμάζ, Μήτρογλου. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Χουτεσιώτης, Βούρος, Σάλιακας, Εντινγκά, Φουστέρ, Φορτούνης, Διαμαντάκος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πέντε παίκτες από την αποστολή (αλλά και από όλο το υπάρχον ρόστερ) έχουν αντιμετωπίσει τον «Δικέφαλο» στο παρελθόν φορώντας τα «ερυθρόλευκα». Πρόκειται για τους Φουστέρ, Μέγιερι, Μανιάτη, Σιόβα και Μήτρογλου.

Ο Μάριος Λαμπρόπουλος του συνδέσμου Ηλείας θα είναι διαιτητής της αναμέτρησης, έχοντας ως βοηθούς τους Αλέξανδρο Γρεβένη (Χαλκιδικής) και Γιάννη Σίπκα (Πέλλας). Τέταρτος θα είναι ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων). Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα από το εξωτερικό, η ρωσική Αρσεναλ Τούλα (ομάδα 1ης κατηγορίας) επιθυμεί την απόκτηση του Δημήτρη Διαμαντάκου.

* Με τον κωδικό 200 μπήκε... σφήνα στο κουπόνι του ΟΠΑΠ το αποψινό ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ. Ο «άσος» δίνει απόδοση 1,25, το «Χ» πληρώνει 5,50, ενώ το «διπλό» 7,75. Υπάρχουν επίσης ειδικά στοιχήματα για τον πρώτο παίκτη που θα σκοράρει, το λεπτό στο οποίο θα επιτευχθεί το πρώτο γκολ, αλλά και για το σύνολο των κόρνερ. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι προσφέρεται και ως «μονό» αποδεκτό.

Χάρης Δάντσης

Ποντάρει στην κόντρα για να κάνει «ζημιά»
Το σχέδιο Δέλλα για «Καραϊσκάκη»

Τα απρόοπτα στις προπονήσεις της ΑΕΚ γίνονται της... μόδας. Χτες, στα χιονισμένα Σπάτα, ο Ιβάν Μπρέσεβιτς ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο, και ο Τραϊανός Δέλλας τον άφησε εκτός αποστολής.

Απόντες είναι επίσης οι Ντακόλ, Κορδέρο, Κολοβέτσιος, Φαγέ, κάτι που σημαίνει ότι ο αποψινός (19.30) πρώτος προημιτελικός του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», βρίσκει την «Ενωση» δίχως τέσσερα βασικά στελέχη (εξαιρείται ο Φαγέ).

Το τεχνικό τιμ έχει προετοιμάσει το συγκεκριμένο ματς μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, κι έχει παρθεί η απόφαση το βάρος να «πέσει» στην ταχύτητα. Το 4-2-3-1 αναφορικά με την ενδεκάδα δεν αλλάζει, με τον Ανέστη κάτω από τα δοκάρια, και τους Σοϊλέδη, Τζανετόπουλο, Λαμπρόπουλο, Μπακάκη στην άμυνα (από τα αριστερά προς τα δεξιά). Στη μεσαία γραμμή, οι Γιόχανσον, Ανάκογλου θα πάρουν θέση στον κεντρικό άξονα, μπροστά τους θα βρίσκεται ο Μάνταλος, στα άκρα της επίθεσης οι Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, και στην κορυφή ο Αραβίδης.

Ο Δέλλας δεν κατάφερε να ολοκληρώσει χτες το «φροντιστήριο» σχετικά με την τακτική λόγω κακοκαιρίας, ωστόσο, τις προηγούμενες μέρες προετοίμασε τον «Δικέφαλο» πάνω σε δύο άξονες: Αφενός στο ψυχολογικό κομμάτι, τονίζοντας ότι πρέπει να υπάρχει ηρεμία σε κάθε δευτερόλεπτο, αφετέρου στο αγωνιστικό. Γνωρίζει ότι η ΑΕΚ δεν θα έχει στην κατοχή της την μπάλα τόση ώρα όση στα ματς πρωταθλήματος, και σκοπός είναι το να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους.

Σημαντική «απουσία» είναι και αυτή του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος βρίσκεται εκτός Ελλάδος λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων, αν και είχε διαμηνύσει στο περιβάλλον του ότι δεν θα πήγαινε στο Φάληρο, προκειμένου να μη δυναμιτίσει το ήδη τεταμένο κλίμα.

Π. Κιαπεκάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα