Τέσσερις ώρες στον εισαγγελέα ο ύποπτος Παπασταύρου

13:58 3/9/2015 - Πηγή: Espresso
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤέσσερις ώρες στον εισαγγελέα ο ύποπτος ΠαπασταύρουΠέμπτη, Σεπτέμβριος 3, 2015 - 13:51

Επί τέσσερις και πλέον ώρες, μέσω γραπτού υπομνήματος, εγγράφων και προφορικών απαντήσεων ο (αποπεμφθείς από τη Ν.Δ.) δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, δεξί χέρι του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, επιχείρησε να δικαιολογήσει ενώπιον του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση τη φερόμενη εμπλοκή του σε κατάθεση ύψους 5.390.000 δολαρίων, η οποία εντοπίστηκε στη «λίστα Λαγκάρντ».

Ο

δικηγόρος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για δύο κακουργήματα: της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Ο κ. Παπασταύρου προσήλθε χθες το πρωί ενώπιον του εισαγγελέα συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Οββαδία Ναμία. «Δεν είναι δικά μου τα χρήματα του σχετικού εταιρικού τραπεζικού λογαριασμού, ούτε βεβαίως η εταιρία. Αυτό εξάλλου προκύπτει και από την ίδια την τράπεζα στην οποία ρητώς αναφέρομαι ως πληρεξούσιος» επισημαίνει ο κ. Παπασταύρου σε χθεσινή ανακοίνωσή του, προσθέτοντας: «Τόσο το μετοχολόγιο της εταιρίας όσο και οι κινήσεις των χρημάτων προς και από τον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρίας, που έγιναν όλες στο εξωτερικό από τον πελάτη μου και από εταιρίες συμφερόντων του πελάτη μου και μόνον, αποδεικνύουν πέρα από κάθε αμφιβολία πως η εταιρία και ο τραπεζικός λογαριασμός της του ανήκε, όπως εξάλλου και ο ίδιος από την πρώτη ώρα έχει δηλώσει».

Σημειώνεται ότι στον επίμαχο λογαριασμό φέρεται ότι εμφανίζονται τα ονόματα του ίδιου, της μητέρας του (επίσης έχει κληθεί ως ύποπτη) και του πατέρα του, ο οποίος έχει αποβιώσει. Στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι σκοπίμως και συκοφαντικώς εμφανίζεται από τα ΜΜΕ ως συνδικαιούχος του λογαριασμού και απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για τον ισχυρισμό του δικηγόρου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ότι τα χρήματα δεν του ανήκουν βρίσκεται σε εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Ελένη Σίσκου, με ελεγχόμενο αδίκημα αυτό της ψευδορκίας. Επιπλέον, κ. Παπασταύρου επικαλείται και έκθεση ελέγχου του ΣΔΟΕ, «η οποία δεν διαπιστώνει σε βάρος μου οιαδήποτε φορολογική παράβαση».

Πιέσεις στον ελεγκτή του ΣΔΟΕ

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξαν καταγγελίες πως ασκήθηκαν μεγάλες πιέσεις στον ελεγκτή του ΣΔΟΕ προκειμένου να βάλει την υπόθεση στο αρχείο πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου. Πλέον ο κ. Δραγάτσης θα αξιολογήσει τους ισχυρισμούς και τα έγγραφα που προσκόμισε ο δικηγόρος και θα αποφασίσει αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης. Στο μεταξύ, δεν αποκλείεται να ζητήσει τη συνδρομή των εφοριακών Αρχών προκειμένου να διασταυρώσει τα έγγραφα που προσκομίστηκαν από τον κ. Παπασταύρου και το περιεχόμενό τους.

Πάντως για την υπόθεση Παπασταύρου διενεργείται προκαταρκτική εξέταση και από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η οποία -μεταξύ άλλων- έχει βάλει στο στόχαστρο και το έμβασμα των 2.600.000 δολαρίων, το οποίο έχει αποσταλεί από την παναμέζικη υπεράκτια εταιρία Fairwinds Assets Inc. (ως ένας εκ των εκπροσώπων της φέρεται ότι εμφανίζεται ο καταζητούμενος επιχειρηματίας Αγγελος Μεταξάς).

Keywords
Τυχαία Θέματα