Τέρας 24 ετών!

15:22 5/2/2015 - Πηγή: Espresso
COVER STORYΥπόθεση παιδικής πορνογραφίας με Ελληνες πρωταγωνιστέςΤέρας 24 ετών!Πέμπτη, Φεβρουάριος 5, 2015 - 15:16

Δεν έχει προηγούμενο για τα ελληνικά χρονικά ηυπόθεση παιδικής πορνογραφίας με Ελληνες πρωταγωνιστές (είχαν «έδρα» τους τη Θεσσαλονίκη) που ερευνά τα τελευταία 24ωρα κάτω από άκρα μυστικότητα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Κεντρικό πρόσωπο στην πρωτοφανή υπόθεση είναι ένα ανθρωπόμορφο τέρας, ηλικίας 24 χρόνων, που συνελήφθη καθώς φέρεται όχι απλώς να διακινούσε παιδικό πορνό, αλλά και να είχε στην κατοχή του βίντεο στο οποίο ο ίδιος ασελγεί σε 10χρονο αγόρι!

Παράλληλα εξετάζεται και δεύτερο βίντεο, το οποίο κατά πληροφορίες απεικονίζει σε άσεμνες στάσεις ένα κοριτσάκι μόλις τεσσάρων ετών και πιθανώς κι αυτό έχει τραβηχτεί από τον ίδιο 24χρονο, που συνελήφθη.

Το υλικό συγκλόνισε ακόμα και τους έμπειρους αστυνομικούς της Δίωξης. Κι αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που ανακαλύπτουν σε υπολογιστή παιδεραστή ένα βίντεο που έχει μαγνητοσκοπηθεί στην Ελλάδα και εμφανίζει τον ίδιο να κακοποιεί ανήλικο, το οποίο μάλιστα είναι Ελληνόπουλο.

Σοβαρές υποψίες

Η έρευνα έγινε με απόλυτη μυστικότητα, καθώς οι αστυνομικοί είχαν σοβαρές υποψίες πως ο νεαρός από τη Θεσσαλονίκη δεν διακινούσε απλώς βίντεο που προέρχονταν από το εξωτερικό, αλλά έκρυβε στον υπολογιστή του και τα μυστικά για τις προσωπικές του αρρωστημένες συνήθειες. Η αρχική ένδειξη ήρθε στα χέρια τους από την Ιnterpol, που είχε εντοπίσει ιστοσελίδα στην οποία παιδόφιλοι από την Ευρώπη διακινούσαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας. Στη σελίδα εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη τα οποία προέρχονταν από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της Δίωξης να ξεκινήσουν αμέσως έρευνες.

Μέσα σε σύντομο διάστημα κατάφεραν να προσδιορίσουν το στίγμα των ηλεκτρονικών ιχνών σε περιοχή βορειοδυτικά της πόλης. Αμέσως πήγε εκεί κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και άρχισε να πραγματοποιεί εξειδικευμένες έρευνες μέσω διαδικτύου.

Το σημείο προέλευσης του ηλεκτρονικού ίχνους προσδιορίστηκε σύντομα σε ένα σπίτι το οποίο όλα έδειχναν ότι είναι του δράστη. Παρουσία εισαγγελέα που ήταν ενήμερος για τις έρευνες, οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στον ιδιοκτήτη του οικήματος, αλλά διαπίστωσαν έκπληκτοι πως ο άνθρωπος δεν είχε την παραμικρή σχέση με τη διακίνηση υλικού παιδικού πορνό!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», το μυστήριο ξεκαθάρισε όταν οι αστυνομικοί κατάλαβαν πως ο διακινητής του αρρωστημένου υλικού ήταν γείτονας του ανυποψίαστου πολίτη, ο οποίος του έκλεβε (!) τη σύνδεση στο ίντερνετ για να χάνονται τα ίχνη του και να μην εντοπίζεται όταν διακινούσε το ανατριχιαστικό υλικό με θύματα παιδιά. Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του 24χρονου και έκαναν «φύλλο και φτερό» τον υπολογιστή του. Ανάμεσα σε δεκάδες βίντεο με παιδιά, κατά πληροφορίες, βρήκαν και το αποκρουστικό υλικό που είχε βιντεοσκοπήσει ο ίδιος.

Το επίμαχο βίντεο φέρεται ότι απεικονίζει τον ίδιο τον 24χρονο συλληφθέντα να ασελγεί σε 10χρονο αγόρι, που μιλάει ελληνικά. Οι έρευνες των αστυνομικών επικεντρώνονται τώρα στο να βρεθεί το συγκεκριμένο παιδί. Αρχικά έγινε έρευνα στο φιλικό και στο συγγενικό περιβάλλον του 24χρονου, χωρίς όμως να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα, καθώς είναι ακόμα σε εξέλιξη. Κατά την έρευνα του υπολογιστή του οι αστυνομικοί φέρεται ότι ανακάλυψαν κι άλλα βίντεο τα οποία έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα και απεικονίζουν ανήλικα παιδιά (ανάμεσά τους αυτό με το τετράχρονο κοριτσάκι) σε άσεμνες στάσεις, ακόμα και σε ασελγείς πράξεις! Γι' αυτό η έρευνα έχει ανοίξει και εξετάζεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για ευρύ κύκλωμα παιδεραστών που δρα στη Βόρεια Ελλάδα.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα