Ταυτοποίησαν τους φονιάδες του επισκόπου

15:51 6/1/2017 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΤαυτοποίησαν τους φονιάδες του επισκόπουΠαρασκευή, Ιανουάριος 6, 2017 - 15:00

Επειτα από πέντε ολόκληρα χρόνια εξιχνιάστηκε η φρικτή δολοφονία του πρώην επισκόπου Νύσσης Ελευθέριου, ο οποίος βρήκε μαρτυρικό θάνατο από ασφυξία την παραμονή των Θεοφανίων του 2012 στα χέρια κακοποιών. Οι τρεις αλλοδαποί δράστες, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι, είχαν πάρει λίγα χρήματα από το διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ταυτοποίησαν

τους δολοφόνους, έναν 46χρονο Ιρανό και δύο 21χρονους σήμερα Αφγανούς (ήταν 16 ετών όταν σκότωσαν τον άτυχο ιερωμένο)! Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, ενώ κινήθηκε η διαδικασία για έκδοση και ευρωπαϊκών ενταλμάτων, καθώς φαίνεται ότι όλοι βρίσκονται εκτός Ελλάδος.

Ο πρώην μητροπολίτης Νύσσης, κατά κόσμον Γεώργιος Κατσαΐτης, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του τη νύχτα της 5ης Ιανουαρίου 2012, αφού έκανε το λάθος να ανοίξει την πόρτα στους τρεις αλλοδαπούς. Ο πρώην επίσκοπος ήταν εξαιρετικά ελεήμων και άνοιγε την πόρτα του στον καθένα. Το γεγονός αυτό δυσκόλεψε τις έρευνες των αστυνομικών, αφού στο διαμέρισμα βρέθηκαν αποτυπώματα πολλών ατόμων.

Ασφυξία

Οι κακοποιοί ακινητοποίησαν τον 83χρονο, τον έδεσαν και τον φίμωσαν, ωστόσο το πανί με το οποίο του έκλεισαν το στόμα προκάλεσε απόφραξη των αναπνευστικών οδών και κατά συνέπεια τον ασφυκτικό θάνατό του.

Ο Ιρανός εντοπίστηκε στην Αυστρία και η σύλληψή του θεωρείται θέμα χρόνου, όμως κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται οι δύο Αφγανοί, οι οποίοι μετά τον φόνο αναζητούσαν τρόπους διαφυγής στο εξωτερικό. Κατά πληροφορίες, εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα, όμως αποφυλακίστηκαν, καθώς δεν είχε προκύψει η εμπλοκή τους στο έγκλημα. Πάντως, εκτιμάται ότι και αυτοί έχουν διαφύγει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Ο Γεώργιος Κατσαΐτης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1929, αποφοίτησε το 1962 από τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ενώ το 1987 χειροτονήθηκε τιτουλάριος επίσκοπος Νύσσης, βοηθός επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας. Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, είχε πλούσιο κοινωνικό έργο και τα Σαββατοκύριακα ιερουργούσε στον Ιερό Ναό της Παναγιάς της Ελευθερώτριας στην Πολιτεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα