Τα προβλήματα των Κυθήρων μπαίνουν στο μικροσκόπιο

Σήμερα η εκπομπή του Alpha «60’ Ελλάδα» και ο Νίκος Μάνεσης συνεχίζουν το οδοιπορικό τους, με έκτο σταθμό την Ελαφόνησο, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα. Πρώτη στάση τα Κύθηρα, με τις ομορφιές τους: το Σπήλαιο της Αγίας Σοφίας, οι Καταρράκτες της Φόνισσας, η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα, αλλά και τα προβλήματά του, όπως το νέο νοσοκομείο του νησιού που παραμένει κλειστό λόγω γραφειοκρατίας. Οι εργασίες περάτωσης του έργου ολοκληρώθηκαν πριν από τέσσερα χρόνια, ωστόσο οι υπηρεσίες Υγείας παρέχονται στις παλιές ετοιμόρροπες εγκαταστάσεις. Από τα πρόσωπα

των Κυθήρων που ξεχωρίζουν είναι ο επί 35 συναπτά έτη γιατρός παθολόγος του νησιού, ο οποίος μετά τη συνταξιοδότησή του αποφάσισε να χειροτονηθεί ιερέας, ώστε να συνεχίσει να προσφέρει στους συμπολίτες του. Ξεχωριστή είναι και η ιστορία ενός μπάρμαν που επέλεξε να εγκαταλείψει την Αθήνα και να δημιουργήσει οικογένεια στο νησί. Εδώ και έξι χρόνια έχει μετατρέψει τον χώρο του σε κέντρο πολιτιστικών δρώμενων.

Τα Αντικύθηρα είναι το νησί των 25 κατοίκων. Η κάμερα της εκπομπής καταγράφει τις μικρές και μεγάλες ιστορίες τους. Από τα καλύτερα πλάνα το χαμόγελο των δύο μοναδικών παιδιών του νησιού. Η θαλάσσια περιοχή των Αντικυθήρων έχει και τους… θησαυρούς της. Η εκπομπή πηγαίνει για επιτόπια λήψη στο σημείο ανεύρεσης του αρχαίου ναυαγίου των Αντικυθήρων και κάνει εκτενή αναφορά στα σημαντικά ευρήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα