Τα (ποιητικά) αιδοία του Τάσου Κουράκη και ο «τυχερός» που θα τα παρουσιάσει!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟσα παίρνει ο άνεμος Τα (ποιητικά) αιδοία του Τάσου Κουράκη και ο «τυχερός» που θα τα παρουσιάσει!Παρασκευή, Ιανουάριος 27, 2017 - 16:18

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Η (νέα) συλλογή του «Επί σωμάτων λέξεων» και η εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο Ιανός

«Ενώναμε τα αιδοία μας καταργώντας την εσοχή της και την εξοχή μου, κατακτώντας την παλινόρθωση του ανδρόγυνου, όπου ο άνδρας αποκτά αιδοίο

χωρίς εξοχή και η γυναίκα εσοχή με πλήρωση. Ετσι που ο άνδρας γράφεται πλέον με Αλφα κεφαλαίο και η γυναίκα με Θήτα κεφαλαίο».

Οι στίχοι αυτοί αποτελούν ένα από τα... πονήματα του αντιπροέδρου της Βουλής Τάσου Κουράκη που παρουσιάζει στις 31 Ιανουαρίου στον Ιανό την ποιητική συλλογή του με τίτλο «Επί σωμάτων λέξεων». Εχω περιέργεια να δω με ποιον τρόπο θα τα απαγγέλλει στην παρουσίαση ή ποιος άλλος «τυχερός» θα το κάνει!

Κι από κάτω οι συριζαίοι να χειροκροτούν τα... αιδοία του αντιπροέδρου! Τι μανία είναι αυτή του Κουράκη με το γυναικείο γεννητικό όργανο, δεν καταλαβαίνω...

Γλυπτό του Καπράλου σε διάδρομο της Βουλής

Η Βουλή ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Χρήστο Καπράλο. Ενα εντυπωσιακό γλυπτό του, που έχει τη μορφή ζωφόρου, τοποθετήθηκε από τους εργάτες στον διάδρομο έξω από το γραφείο του προέδρου Νίκου Βούτση και θα συνιστά την έναρξη μιας έκθεσης αφιερωμένης στον καπνό.
Παρουσιάζει εργάτριες να συλλέγουν το φυτό.

Αγαπημένο θέμα του γλύπτη, η γυναίκα και τα καπνά, όπως χαρακτηριστικά λέγεται ο καπνός στο Αγρίνιο όπου γεννήθηκε ο καλλιτέχνης. Ηταν παιδί αγροτών και σπούδασε στο Παρίσι με υποτροφία των συμπατριωτών του, καπνοβιομηχάνων αδελφών Παπαστράτου.

Στο Κοινοβούλιο, λοιπόν, τα καπνά, βασική πηγή ζωής για την οικονομία του νομού Αιτωλοακαρνανίας, κάποτε και θλιβερή ανάμνηση της καλλιέργειας που σχεδόν έχει εγκαταλειφθεί σήμερα. Είναι ωραίο, όμως, που το Κοινοβούλιο τιμά τον γλύπτη. Η έκθεση θα εγκαινιαστεί τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου.

Από το ίδιο χωριό αλλά σε διαφορετικά κόμματα

Συγκυβέρνηση Δημήτρη Κυριαζίδη (αριστερά) της Ν.Δ. και Μιχάλη Τζελέπη του ΠΑΣΟΚ. Η άγνωστη εν πολλοίς φιλία των δύο βουλευτών δεν πέρασε απαρατήρητη από τη στήλη μας. Μπορεί να διαφωνούν πολιτικά, αλλά έχουν κοινή καταγωγή από το χωριό Νέα Πέτρα Σερρών, που «γεννά» βουλευτές. Ο Δημήτρης Κυριαζίδης, ο οποίος εκλέγεται στη Δράμα, έχει γεννηθεί στη Νέα Πέτρα. Το ίδιο και ο Μιχάλης Τζελέπης. Ως φαίνεται, αυτό το όμορφο ορεινό χωριουδάκι με τους 200 κατοίκους βγάζει πολιτικούς, καθώς και στο παρελθόν είχε δυνατή εκπροσώπηση.

Από εκεί καταγόταν ο Θωμάς Σερέτης και ο Γιώργος Κοσιτζίδης της Ν.Δ. Ο Δημήτρης και ο Μιχάλης είναι στενοί φίλοι. Διαφωνούν σε αρκετά, αλλά συμφωνούν σε ένα: Οτι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει την αξιολόγηση, αλλά όχι αναίμακτα. Τουλάχιστον αυτό συζητούσαν χθες το μεσημέρι στο εστιατόριο, όπου συνέτρωγαν.

Ο Ζουράρις και το υπουργείο «ελέφαντας»

Ο εκρηκτικός υπουργός Κώστας Ζουράρις, με το δερμάτινο γιλέκο του μαζί, λίγο πριν μπει στη χθεσινή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων είχε μια μίνι σύσκεψη με τους συνεργάτες του. Οταν τον ρωτήσαμε για το υπουργείο Παιδείας, μας είπε χαρακτηριστικά: «Είναι υπουργείο “ελέφαντας”. Σκεφθείτε ότι έχουμε 130.000 υπαλλήλους. Είμαστε το Νο 1 υπουργείο σε κόσμο. Μετά είναι το Εθνικής Αμύνης με 50.000 υπαλλήλους. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι γίνεται. Είναι χάος».

Κι ενώ είχαμε με τον υπουργό τη συγκεκριμένη συζήτηση περί χάους, ακούγεται από απέναντι ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάνος Κόνσολας να του λέει: «Σας σκέφτομαι, υπουργέ μου. Φαντάζομαι τι τραβάτε. Καλή δύναμη».
Τι να συμπληρώσουμε εμείς τώρα; Τα είπαν όλα οι δυο τους. Χάος το υπουργιλίκι!

(!)

«Εχετε κόκκινα μαγουλάκια, υπουργέ μου» παρατηρήσαμε στον πρώην υπουργό και νυν τομεάρχη Ερευνας και Φυσικών Πόρων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννη Μανιάτη. Ηταν τόσο κόκκινα τα μάγουλά του που δεν γινόταν να περάσουν απαρατήρητα. Φυσικά, πήραμε την απάντησή του: «Ηπια τα κρασάκια μου και τώρα πάω για ύπνο».
Πολύ ωραίος... «Χειλάκι πετροκέρασο και μάγουλο βερίκοκο» δηλαδή!

Keywords
Τυχαία Θέματα