Τα «Κουκλόσπιτα» του Χίμλερ!

ΚΟΣΜΟΣΤα «Κουκλόσπιτα» του Χίμλερ!Δευτέρα, Οκτώβριος 16, 2017 - 14:19

❱❱ Η σατανική ιδέα των ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης με τη δημιουργία οίκων ανοχής για αύξηση της παραγωγικότητας

Από την
Αλεξία Κοσίνα

«Η εργασία απελευθερώνει», όπως υποστήριζε η επιγραφή στην πύλη των στρατοπέδων συγκέντρωσης σε Νταχάου και Αουσβιτς, και σύμφωνα με τον άνθρωπο που οργάνωσε το Ολοκαύτωμα, τον Χάινριχ Χίμλερ, έπρεπε να συνδυάζεται με την ευχαρίστηση και συγκεκριμένα με τη σεξουαλική ηδονή.

Αποτέλεσμα

αυτής της φιλοσοφίας ήταν η σύλληψη της ιδέας των «Κουκλόσπιτων» πριν από ακριβώς 76 χρόνια, όπως ονομάζονταν οι οίκοι ανοχής που εξαπλώθηκαν σχεδόν σταδιακά σε όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ανά την Ευρώπη. Το σατανικό σχέδιο είχε ως στόχο να αυξήσει την... παραγωγικότητα των λιμοκτονούντων και βασανισμένων κρατουμένων δίνοντάς τους την ευκαιρία ανταμοιβής με μια επίσκεψη στον οίκο ανοχής. Οχι όμως για όλους. Η ανταμοιβή ήταν απαγορευμένη για Εβραίους και Ρώσους. Οσο για τους όρους; Οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να συνευρίσκονται αυστηρά με ανθρώπους του ίδιου έθνους και η μόνη επιτρεπόμενη στάση ήταν η ιεραποστολική. Οσοι επιλέγονταν υποβάλλονταν σε ταπεινωτικούς σωματικούς ελέγχους, ενώ τους έβαζαν ισχυρές απολυμαντικές κρέμες στα γεννητικά τους όργανα και ανακοίνωναν τα ονόματά τους από τα μεγάφωνα. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Iga Bunalska της Ομάδας Μελέτης του Αουσβιτς, πολλοί ήταν εκείνοι που δεν κατάφερναν να βρουν δυνάμεις για να κάνουν σεξ.

Μη Εβραίες

Οσο για τις εκδιδόμενες γυναίκες; Ηταν μη Εβραίες, που ερωτώνταν κατά την άφιξή τους αν ενδιαφέρονται για «ελαφρά» εργασία, ενδεχόμενο που αρχικά ακουγόταν πολύ ελκυστικό, ωστόσο, όταν καταλάβαιναν στη συνέχεια περί τίνος επρόκειτο, πολλές υπαναχωρούσαν.

Αυτές που σπρωγμένες από την πείνα και τις υποσχέσεις για καλομεταχείριση και καλύτερες μερίδες φαγητού έλεγαν τελικά το «ναι» τις στείρωναν, τις αποστείρωναν, τις έντυναν, τις στόλιζαν με πράγματα κρατουμένων που είχαν εκτελεστεί, είχαν ιατρική περίθαλψη και έμεναν σε ζεστά δωμάτια όπου εξυπηρετούσαν ως 20 άντρες ημερησίως αφιερώνοντας αυστηρά 15 λεπτά σε καθέναν τους!

Την τήρηση των αυστηρών αυτών κανόνων εξασφάλιζαν με την άγρυπνη ματιά τους οι φύλακες που παρακολουθούσαν από τις κλειδαρότρυπες. Το πρώτο «Κουκλόσπιτο» άνοιξε το 1942 στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Μαουτχάουζεν της Αυστρίας και το τελευταίο το 1945. Συνολικά άνοιξαν 10 και τα δύο μεγαλύτερα ήταν στο Αουσβιτς στην Πολωνία.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα