Τα χορευτικά της Νατάσας για τον καρκίνο του μαστού

SHOWBIZΗ γιατρός σύζυγος του Καραμανλή σε βιντεοκλίπΤα χορευτικά της Νατάσας για τον καρκίνο του μαστούΔευτέρα, Οκτώβριος 26, 2015 - 14:58

Την ευαίσθητη πλευρά του χαρακτήρα της έδειξε η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή Νατάσα Παζαΐτη, στέλνοντας ένα σημαντικό μήνυμα προς όλες τις γυναίκες με τη συμμετοχή της σε ένα χορευτικό βίντεο, το οποίο δημιουργήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΤΖΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Η γιατρός Νατάσα Παζαΐτη,

η οποία είναι υπεύθυνη του Τμήματος Μαστού του EmBIO Medical Center, χορεύει μαζί με όλο το επιστημονικό και το διοικητικό προσωπικό της κλινικής και μαζί με γυναίκες που κέρδισαν ή συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη με τον καρκίνο, τα παιδιά τους και τους φίλους τους.

Το βίντεο έχει αναρτηθεί στη σελίδα του Pink Glove Dance Competition, ενός διαγωνισμού που γίνεται κάθε χρόνο και έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης (και ιδιαίτερα των γυναικών) για τον καρκίνο του μαστού. Ο διαγωνισμός γίνεται μεταξύ κλινικών και κοινωνικών οργανώσεων με αμοιβή ένα χρηματικό ποσό που διατίθεται είτε στην έρευνα είτε σε φορείς πρόληψης. Παρόλο που η κλινική στην οποία εργάζεται η Νατάσα Παζαΐτη δεν πληροί τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να κερδίσει το βραβείο, οι υπεύθυνοι της παγκόσμιας οργάνωσης το συμπεριέλαβαν ως «ειδική συμμετοχή».

«Κάποιοι περπατούν. Αλλοι τρέχουν. Εμείς χορεύουμε!» είναι το σύνθημα του φετινού διαγωνισμού. Η σύζυγος του Κώστα Καραμανλή χορεύει μέσα στο εξεταστήριο φορώντας την ιατρική στολή της αλλά και τα χαρακτηριστικά ροζ γάντια, που είναι το σήμα κατατεθέν της καμπάνιας, για να στείλει και εκείνη το δικό της μήνυμα όσο αφορά τη σημασία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού και την έγκαιρη διάγνωσή του.

Το βίντεο έχει τίτλο «Mom, take care» («Μαμά, πρόσεχε!») και που επιλέχθηκε, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, επειδή τα παιδιά είναι εκείνα που πρέπει να εμπνέουν τις μαμάδες να προσέχουν ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους, να τον προστατεύουν έτσι ώστε να είναι υγιείς και σε θέση να προστατεύσουν και τα ίδια.

«Να διασχίσετε τον φόβο και να περάσετε απέναντι»

Σε μια συγκλονιστική περιγραφή των συναισθημάτων που την κατέκλυσαν, όταν αντίκρισε κατάματα τον καρκίνο, προχώρησε η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Μαρία Χούκλη (φωτό) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Η κυρία Χούκλη, η οποία έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να βγει νικήτρια σ' αυτήν τη δύσκολη μάχη, θέλησε με τη μαρτυρία της στο Πρακτορείο FΜ και στην εκπομπή 104,9 «Μυστικά υγείας» να ενημερώσει για όσα μπορεί να βιώνει μια γυναίκα που πάσχει, αλλά και να δώσει ένα μήνυμα ελπίδας ότι η ασθένεια μπορεί να ξεπεραστεί.

«Ο καρκίνος του στήθους είναι ιάσιμος. Θα το ξαναπώ. Ο καρκίνος του στήθους είναι ιάσιμος. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Μπορεί να θεραπευθεί, αν εντοπιστεί νωρίς. Το μόνο που έχετε να φοβηθείτε είναι ο φόβος. Πρέπει να τον διασχίσετε και να περάσετε απέναντι. Θα περάσετε απέναντι...» ανέφερε η δημοσιογράφος.

Η Μαρία Χούκλη χαρακτήρισε τον καρκίνο ένα κακό για το οποίο κανείς δεν είναι ποτέ προετοιμασμένος.

«Το σώμα σου εξαθλιώνεται, αλλάζει, χαράσσεται διά βίου. Για πολύ καιρό η μόνη σου επιθυμία είναι να ξημερώσει και να είσαι καλά. Να νυχτώσει και να κοιμηθείς ήσυχα». Τόνισε τη σημασία της στήριξης από αγαπημένους ανθρώπους και στάθηκε στο γεγονός ότι, όταν η περιπέτεια τελειώσει, η ζωή γίνεται πιο ουσιαστική.

Keywords
Τυχαία Θέματα