Τα άγρια μωρά του Αττικού

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤα άγρια μωρά του ΑττικούΤρίτη, Μάιος 27, 2014 - 15:45

Ενα μικρό... baby boom είχαμε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, στα Σπάτα, καθώς στη μεγάλη οικογένεια των ζώων που φιλοξενούνται στους χώρους του προστέθηκαν άλλα τρία... άγρια μωρά! Στιγμές οικογενειακής θαλπωρής απολαμβάνει εδώ και λίγες μέρες η θηλυκή τσιτάχ του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, παρέα με τα τρία πανέμορφα μωράκια της. Από την πρώτη κιόλας μέρα η... λεχώνα ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ανατροφή των παιδιών και όπως αποδεικνύει καθημερινά, κερδίζει το βραβείο της

καλύτερης μανούλας!

Τα τρία νεογέννητα τσιτάχ (ή γατόπαρδοι), ένα αρσενικό και δύο θηλυκά, απολαμβάνουν την αγκαλιά της παραμένοντας απομονωμένα σε εσωτερικό χώρο στις εγκαταστάσεις του πάρκου. Σύμφωνα με τους υπευθύνους, σε περίπου δέκα ημέρες τα αδελφάκια αναμένεται να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση ενώπιον των επισκεπτών.

Το ταχύτερο θηλαστικό

Το τσιτάχ (ή τσίτα, Acinonyx jubatus) προέρχεται από άγονες περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Αφρικής, ενώ μικρός πληθυσμός ζει στην περιοχή της Σαχάρας. Πρόκειται για το ταχύτερο θηλαστικό της Γης, καθώς μπορεί να πιάσει ταχύτητες έως και 110 χιλιόμετρα την ώρα, αλλά μόνο για μικρές αποστάσεις (300 μέτρα). Το είδος είναι ευάλωτο στη φύση: Το 1900 υπήρχαν περισσότεροι από 100.000 γατόπαρδοι σε τουλάχιστον 44 χώρες της Αφρικής και της Ασίας, αλλά σήμερα ο πληθυσμός του είδους εκτιμάται σε περίπου 10.000 ζώα. Τα θηλυκά γεννούν συνήθως τρία ή τέσσερα μικρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα