Συνελήφθη ο "φαντομάς" του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων!

Οσο μυστηριώδης ήταν η εξαφάνισή του πριν από εννέα ολόκληρα χρόνια, άλλο τόσο μυστηριώδης είναι η ξαφνική επανεμφάνιση του καταζητούμενου με διεθνές ένταλμα σύλληψης οικονομικού διαχειριστή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Νίκου Παπαδήμα! Ο 40χρονος -σήμερα- άλλοτε εξ απορρήτων του πρώην Πατριάρχη Ειρηναίου, που είχε εγκαταλείψει το Ισραήλ τον Νοέμβριο του 2004, συνελήφθη στον έλεγχο διαβατηρίων του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος». Οι λόγοι που τον οδήγησαν στον επαναπατρισμό του

δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη.

Στις ΗΠΑ

Οι φήμες τον ήθελαν να βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, μαζί με τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια δολάρια που φέρεται να άρπαξε από το ταμείο του Πατριαρχείου λίγο πριν από την έκπτωση του κ. Ειρηναίου από τον πατριαρχικό θρόνο. H είδηση της φυγής του είχε σκάσει σαν βόμβα στο Πατριαρχείο, πολύ περισσότερο μετά το άρθρο του Ισραηλινού δημοσιογράφου Ντάνι Ρουμπινστάιν στην εφημερίδα «Χάρετζ», ότι στην εξαφάνισή του οδήγησαν ένα περίεργο τροχαίο και ο φόβος για τη ζωή του και την ασφάλεια της οικογενείας του. Τον Μάρτιο του 2005 ο Νίκος Παπαδήμας άρχισε να διοχετεύει στους Αγιοταφίτες στοιχεία εναντίον του έγκλειστου πλέον στον πατριαρχικό οίκο πρώην Πατριάρχη. Αιτία της σύγκρουσής τους ήταν η άρνηση του διαχειριστή να υποθηκεύσει ακίνητα αξίας 130.000.000 δολαρίων, όπως τα ξενοδοχεία «Πέτρα» και «Ιμπέριαλ», προκειμένου να εξασφαλίσει ο κ. Ειρηναίος δάνειο ύψους 50 εκατομμυρίων, με το οποίο σκόπευε να καλύψει χρέη του Πατριαρχείου. «Ηταν κομμάτια γης μεταξύ Ισραήλ και παλαιστινιακού κράτους, στρατηγικής σημασίας για τον ισραηλινό στρατό, και θα τιναζόταν το Πατριαρχείο στον αέρα» ανέφερε τότε σε συνέντευξή του ο Ν. Παπαδήμας.

Ισχυρισμοί

Ο πρώην οικονομικός διαχειριστής είχε ισχυριστεί πως ο κ. Ειρηναίος διατηρούσε διπλούς τραπεζικούς λογαριασμούς και στον προσωπικό του κατατέθηκαν 50.000 ευρώ από τον Σύνδεσμο Φίλων του Παναγίου Τάφου και 100.000 ευρώ από τον ισραηλινό στρατό για τη μίσθωση ενός οικοπέδου. Είχε μάλιστα αρνηθεί ότι κατέθεσε στον λογαριασμό του άλλο 1,5 εκατομμύριο δολάρια, για τα οποία υποστήριξε ότι μπήκαν σε λογαριασμό του Πατριαρχείου ως προσφορά τράπεζας για τη συνεργασία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα