Στο φως η άγρια συμμορία των Β.Π.

Τέλος στη δράση αδίστακτης συμμορίας που με πρωτοφανή μεθοδολογία «χτυπούσε» ηλικιωμένους στα βόρεια προάστια της Αττικής κατάφεραν να βάλουν οι διωκτικές αρχές.

Η σπείρα αποτελούνταν από τέσσερα άτομα, τα οποία -όπως διαπιστώθηκε- αφού διέκοπταν το ρεύμα στις οικίες που είχαν βάλει στόχο, στη συνέχεια έκαναν αιφνιδιαστική επίθεση στους ενοίκους τη στιγμή που έβγαιναν από το σπίτι τους για να ελέγξουν την υποτιθέμενη βλάβη. Οι επιθέσεις ήταν βάναυσες και ανελέητες, με αποτέλεσμα μάλιστα να σκοτώσουν στο ξύλο ένα από τα θύματα.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, μετά από εκτενή έρευνα, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν δύο από τα μέλη της συμμορίας, ενώ δύο ακόμη αναζητούνται. Με εισαγγελική εντολή δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα φωτογραφίες τους και τα στοιχεία τους: πρόκειται για τους Σπυρίδωνα Σαϊνόπουλο, ετών 20, και Σωτήρη Καραγιάννη, ετών 25. Από τους αστυνομικούς ταυτοποιήθηκε και ένας από τους καταζητούμενους. Οπως έγινε γνωστό, είναι ο Μαρίνος ή Μάριος Λιακόπουλος.

Η τετραμελής σπείρα δρούσε τουλάχιστον κατά το τελευταίο τρίμηνο εφαρμόζοντας απίστευτη μεθοδολογία, που όπως τονίζει η ΕΛ.ΑΣ., καταγράφεται για πρώτη φορά! Αφού επέλεγαν οικίες στις οποίες διέμεναν ηλικιωμένα άτομα, διέκοπταν τις βραδινές ώρες την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος, αφαιρώντας τις ασφάλειες από τους εξωτερικούς μετρητές της ΔΕΗ. Εστηναν καρτέρι και περίμεναν τα θύματά τους να βγουν για να ελέγξουν τη «βλάβη». Στη συνέχεια ασκώντας σωματική βία, εισέρχονταν στους εσωτερικούς χώρους, απ' όπου αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας.

Σε βάρος των μελών της σπείρας ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης ληστειών από κοινού και της πλαστογραφίας, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε στον αρμόδιο τακτικό ανακριτή για κύρια ανάκριση.

Επιτέθηκαν και χτύπησαν μέχρι θανάτου έναν 89χρονο

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη για τη διερεύνηση εμπλοκής τους σε ανάλογα περιστατικά, διαπιστώθηκε ότι τον περασμένο Ιανουάριο, το βράδυ της 28ης, αφού προκάλεσαν διακοπή ρεύματος από τον εξωτερικό μετρητή της ΔΕΗ, εισέβαλαν στη μονοκατοικία ενός 89χρονου στο Μαρούσι. Χτύπησαν τον ίδιο, την 82χρονη σύζυγό του και έναν γείτονά τους, ηλεκτρολόγο στο επάγγελμα, ο οποίος μετέβη για τη διάγνωση της βλάβης, ερεύνησαν όλους τους χώρους και αφαίρεσαν το ποσό των 150 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά-κοσμήματα. Σε αυτή την επίθεσή τους οι δράστες είχαν προκαλέσει τόσο σοβαρά τραύματα στον 89χρονο ηλικιωμένο ώστε διακομίστηκε στο νοσοκομείο και τελικά μετά από λίγες ημέρες κατέληξε. Δέκα μέρες αργότερα, ενεργώντας και πάλι με τον ίδιο τρόπο, αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε μονοκατοικία 94χρονου στο Μαρούσι, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περίοικους και τράπηκαν σε φυγή. Οι ίδιοι έχουν εισβάλει στις 7 Μαρτίου σε σούπερ μάρκετ στην Πετρούπολη Αττικής και με την απειλή πιστολιού, αφού δεν βρήκαν χρήματα στα ταμεία του καταστήματος, αφαίρεσαν τελικά τις τσάντες από δύο γυναίκες υπαλλήλους, που περιείχαν το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ και άλλα προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ κατά τη διαφυγή τους με αυτοκίνητο συγκρούστηκαν διαδοχικά με άλλα δύο οχήματα.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα