Στην κόλαση του catwalk!

SHOWBIZΣτην κόλαση του catwalk!Τετάρτη, Δεκέμβριος 28, 2016 - 19:32

Θαυμασμό για το τέλειο κορμί και τη φυσική κατάστασή τους προκαλούν τα περισσότερα μοντέλα, με τις γυναίκες συχνά να μην κρύβουν τη ζήλια τους για «εκείνες τις δίμετρες θεές».

Ωστόσο η πραγματικότητα που βιώνουν τα μοντέλα δεν είναι ούτε απλή ούτε εύκολη. Η έλλειψη φαγητού -όπως αποκαλείται συχνά η πείνα που βιώνουν- δεν είναι το δυσκολότερο.

Η Μάντελιν Μουν, πρώην fitness model, η οποία πέρασε πολλές δυσκολίες στη δουλειά της, μιλάει ανοιχτά και χωρίς

μισόλογα για τον εφιάλτη που ζουν τα μοντέλα, ώστε να έχουν τις αναλογίες που θέλουν οι πελάτες. Η 25χρονη από το Κολοράντο των ΗΠΑ θυμάται με φρίκη την απώλεια της έμμηνου ρύσης της, ενώ ετοιμαζόταν για έναν διαγωνισμό, για την απομόνωση που βίωνε, για την πείνα, τον φόβο και τη δυστυχία. Γιατί αυτή είναι στην πραγματικότητα η ζωή των μοντέλων, όπως λέει. «Η διαφήμιση προϊόντων fitness εμφανίζεται ως fit τρόπος ζωής. Στην πραγματικότητα, όμως, πολλά από τα κορίτσια αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές» λέει η Μουν, ομολογώντας ότι αφιέρωνε όλον τον χρόνο της προσπαθώντας να πετύχει το τέλειο κορμί. «Ξυπνούσα αξημέρωτα κάθε πρωί για να κάνω γυμναστική, ενώ γυμναζόμουν δύο φορές την ημέρα. Δεν έτρωγα τίποτα άλλο από κοτόπουλο, ασπράδια αβγών, βρόμη, μπρόκολο, φιστικοβούτυρο και σκόνη πρωτεϊνών για πέντε ολόκληρους μήνες. Ημουν πλήρως απομονωμένη από φίλους και οικογένεια» λέει η 25χρονη κοπέλα, αποκαλύπτοντας ότι της είχαν απαγορεύσει να καταναλώνει οποιοδήποτε φρούτο. «Σε κάποια φάση που προετοιμαζόμουν για έναν διαγωνισμό, μισούσα το σώμα μου, ανεξάρτητα από την εικόνα του. Είχα μόλις 6,5% λίπος, τα αέριά μου ήταν φοβερά εξαιτίας των πρωτεϊνών και ήμουν βέβαιη ότι στην κηδεία μου, που δεν θα αργούσε πολύ, όλοι θα έλεγαν ότι έτρωγα υγιεινά» εξομολογείται.

Διατροφικές διαταραχές

Καταλήγοντας, αποκαλύπτει ότι όλα ξεκίνησαν μάλλον στα επτά της, όταν είδε μια εκπομπή για τις διατροφικές διαταραχές, και πίστεψε ότι αυτές ήταν ουσιαστικά τρόπος ελέγχου του βάρους. Ευτυχώς κατάφερε να ξεφύγει και σήμερα δίνει διαλέξεις για τις διαταραχές διατροφής, προσπαθώντας να προστατεύσει κυρίως νέες κοπέλες.

Keywords
Τυχαία Θέματα