Στη χώρα του Τζένγκις Χαν

SHOWBIZΣτη χώρα του Τζένγκις ΧανΣάββατο, Φεβρουάριος 14, 2015 - 15:30

Με αεροπλάνα, τζιπ, ακόμη και καμήλες ταξίδεψαν στη Μογγολία οι καλά γυμνασμένοι και ατρόμητοι ταξιδιώτες του Alpha. H χώρα των νομάδων και του θιβετιανού βουδισμού αποδείχθηκε αρκετά... δύσκολη για τον Σάκη Τανιμανίδη και τον Γιώργο Μαυρίδη, γι' αυτό και στο ερχόμενο επεισόδιο του «World Party», την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου

στις 21.45, παραμένουν εκεί.

Οι δύο παρουσιαστές κατεβαίνουν την απέραντη έρημο Γκάμπι στην κεντρική Ασία, με μοναδική τους παρέα τις... καμήλες. Μάλιστα τις αρμέγουν, τις ποτίζουν και προσέχουν να μην τις εκνευρίσουν, γιατί ενδέχεται να τους βρει κακός μπελάς: να τους αφήσουν δηλαδή μόνους τους στην απέραντη στέπα! Στο δεύτερο μέρος του ταξιδιού στην αχανή και αραιοκατοικημένη Μογγολία οι δύο ταξιδιώτες θα παλέψουν με θεόρατους παλαιστές, οι οποίοι στην πρωτεύουσα Ουλάν Μπατόρ θεωρούνται σταρ. Θα τους δούμε επίσης να φωτογραφίζονται στο τεράστιο άγαλμα του αυτοκράτορα και δεινού πολεμιστή Τζένγκις Χαν, που υπενθυμίζει τα έργα και τις ημέρες της δυναστείας του.

Σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι, με τη θερμοκρασία να πέφτει υπό το μηδέν και το κρύο να τους παγώνει τα κόκαλα, ο Σάκης Τανιμανίδης και ο Γιώργος Μαυρίδης κοιμούνται με μάγους και σοφούς σε χειροποίητες σκηνές στην στέπα για να μάθουν το κάρμα και το μέλλον τους.

Η ξεναγός

Το ταξίδι πάντως δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, αν οι δυο τους δεν είχαν την αγαστή αρωγή μιας ντόπιας ξεναγού - μεταφράστριας που γνώριζε καλά αγγλικά. Μάλιστα έγιναν φίλοι και χάρη σ' εκείνη βρήκαν όλα τα μεταφορικά μέσα που χρειάστηκαν, ακόμη και το τζιπ που τους πήγε με ασφάλεια στην έρημο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα γυρίσματα στη Μογγολία έγιναν στο τέλος του περασμένου Οκτωβρίου και διήρκεσαν μία εβδομάδα.
«Το "World Party" ξεκίνησε γιατί ψάχναμε αγωνιωδώς να βρούμε έναν τρόπο να δούμε τη Γη. Στα ταξίδια τα αξιοθέατα δεν σημαίνουν τίποτα για εμάς, αν και αγοράζουμε σουβενίρ. Η ιστορία των ανθρώπων που συναντάμε έχει σημασία, γιατί τις εμπειρίες τις χαρίζουν μόνο οι άνθρωποι, όταν μιλάς μαζί τους, όταν γίνεσαι περίεργος. Το νόημα της ζωής είναι να χαμογελάς, η κατάθλιψη είναι μια ασθένεια του δυτικού κόσμου. Οταν στις χώρες του τρίτου κόσμου δεν υπάρχει νερό ή φαγητό, δεν υπάρχει χρόνος για προβληματισμό πέρα από την επιβίωση.

»Σε ποσοστό 90% οι Αφρικανοί γεννιούνται και δεν έχουν τα απολύτως απαραίτητα, δεν ξέρουν τι θα πει οικονομική κρίση, γιατί απλώς δεν γνωρίζουν τι σημαίνει οικονομική ευημερία. Αρα ποιος έχει το δικαίωμα να είναι πιο θλιμμένος; Ο δυτικός ή ο τρίτος κόσμος;» δηλώνουν με νόημα στην «Εspresso» οι δύο παρουσιαστές, οι οποίοι μετράνε έντεκα χρόνια συνεχούς και δυνατής φιλίας, δίνοντάς μας έναν τόνο αισιοδοξίας.

Μαρία Ανδρέου

Keywords
Τυχαία Θέματα