Στα εξοχικά της Σιθωνίας ψάχνει η Αστυνομία τον Αλβανό δολοφόνο και τον μικρό Φοίβο

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτα εξοχικά της Σιθωνίας ψάχνει η Αστυνομία τον Αλβανό δολοφόνο και τον μικρό ΦοίβοΤρίτη, Ιανουάριος 12, 2016 - 15:08

«Φύλλο και φτερό» κάνουν η επίλεκτη ομάδα 50 ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. και οι εθελοντές κάτοικοι της Χαλκιδικής τα εξοχικά της Σιθωνίας, που είναι άδεια αυτή την εποχή και θα μπορούσαν να αποτελέσουν καταφύγιο για τον Αλβανό Τζέιμς Λέσι, που έχει εξαφανιστεί με τον 4,5 ετών γιο του Φοίβο. Στο

μικροσκόπιο της έρευνας βρέθηκε χθες ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στην περιοχή Τρίκορφο, όπου πιθανολογείται ότι κρύφτηκαν για ένα βράδυ.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΠΕΤΜΕΖΑ

Οι αστυνομικοί και οι εθελοντές, που γνωρίζουν τα κατατόπια, επικεντρώνουν τις έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Ορμύλιας, καθώς εικάζουν ότι ο «Κλοντ» (όπως ήταν γνωστός ο 34χρονος) δεν έχει καταφέρει να απομακρυνθεί μετά τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του, ανήμερα των Θεοφανίων, μπροστά στα μάτια του μεγαλύτερου (6,5 ετών) γιου τους. Το σενάριο ενισχύει το μηχανάκι του, που βρέθηκε σκεπασμένο με φύλλα και κλαδιά σε αγροτική περιοχή, επτά χιλιόμετρα από την Ορμύλια, όπου ο πρώην πεθερός του διατηρεί μελίσσια.

Εκεί κοντά βρέθηκαν ένα μπουφάν και περιτυλίγματα από συσκευασίες φαγητού, και αρχικά θεωρήθηκε ότι το μέρος χρησιμοποιήθηκε ως κρυψώνα από τον Αλβανό. Η ύπαρξη υπολειμμάτων από εστία φωτιάς στο σημείο ενίσχυσε το σενάριο. Ομως, η οικογένεια διευκρίνισε ότι το ρούχο δεν ανήκει στον 34χρονο και η πιθανότητα εγκαταλείφθηκε γρήγορα, καθώς τις ημέρες που υποτίθεται ότι βρισκόταν εκεί ο Λέσι έβρεχε και θα ήταν δύσκολο να ανάψει φωτιά.

Πάντως, στόχος του ήταν να φύγει στην Αλβανία, σύμφωνα με μαρτυρία φίλου του, ο οποίος αποκάλυψε ότι την ημέρα της δολοφονίας, του τηλεφώνησε και ζήτησε να του βρει αυτοκίνητο επειγόντως, για να πάει στην πατρίδα του!

Η ομάδα αστυνομικών που έχει αναλάβει εδώ και έξι ημέρες τις έρευνες για τον εντοπισμό του Αλβανού φυγά καταστρώνει σχέδια επί χάρτου και προσπαθεί να συνθέσει κάθε στοιχείο που βρίσκει για να βρεθεί στα ίχνη του. Οι αστυνομικοί «οργώνουν» τις αγροτικές περιοχές και κάνουν έρευνες που θυμίζουν κινηματογραφική ταινία στα άδεια εξοχικά, προσπαθώντας να ανακαλύψουν πιθανές κρυψώνες και να τον ξετρυπώσουν. Στο κέντρο επιχειρήσεων της ομάδας φτάνουν οι πληροφορίες που έρχονται και εξετάζονται τα τηλεφωνήματα από ανθρώπους από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πιστεύουν ότι τον έχουν δει.

Τα στοιχεία του Λέσι έχουν διαβιβαστεί και στην Interpol, που τον έχει συμπεριλάβει στη λίστα με τους καταζητούμενους. Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή και με τις αστυνομίες της Αλβανίας και της Ιταλίας, όπου έζησε πριν έρθει στη χώρα μας ο συζυγοκτόνος, καθώς από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε πιθανό να θελήσει να καταφύγει εκεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα