Σπίτια «ζέπελιν» στον ουρανό της Αφροδίτης

ΚΟΣΜΟΣΣπίτια «ζέπελιν» στον ουρανό της ΑφροδίτηςΔευτέρα, Δεκέμβριος 29, 2014 - 16:10

Μπορεί στα άμεσα -τρόπος του λέγειν- σχέδια να είναι ο εποικισμός του Αρη, η NASA ωστόσο εκπονεί προγράμματα για το επόμενο βήμα που αφορά τη δημιουργία «αποικίας» στην Αφροδίτη.

Το αφιλόξενο κλίμα της όμως αναγκάζει τους επιστήμονες να αναζητήσουν εναλλακτική λύση σε ό,τι αφορά την «εγκαθίδρυση» πόλεων, που δεν θα είναι «χτισμένες» στο έδαφος, αλλά στον αέρα, σε ένα προχωρημένο concept

που θυμίζει τα ζέπελιν, το οποίο θα βρίσκεται πάνω από τα σύννεφα του πιο κοντινού στη Γη πλανήτη. Η απόσταση Αφροδίτης - Γης κυμαίνεται μεταξύ 38.000.000-261.000.000 χιλιομέτρων, σε σύγκριση με τον Αρη που απέχει 56.000.000-401.000.000 χιλιόμετρα. Επίσης η Αφροδίτη είναι συγκρίσιμη σε μέγεθος και σχήμα με τη Γη, ενώ έχει την ίδια πυκνότητα και περίπου την ίδια χημική σύσταση.

Οι υψηλές όμως θερμοκρασίες στην Αφροδίτη, με τη μέση θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 462 βαθμούς Κελσίου, η ατμοσφαιρική πίεση που είναι έως και 92 φορές μεγαλύτερη της Γης, η ακραία ηφαιστειακή δραστηριότητα και η εξαιρετικά πυκνή ατμόσφαιρα καθιστούν ανέφικτο κάθε σχέδιο δημιουργίας πόλης στο έδαφος του πλανήτη. Για τον λόγο αυτό ανιχνευτικά ρομποτικά οχήματα που στάλθηκαν στην Αφροδίτη καταστράφηκαν μόλις δύο ώρες μετά την προσεδάφιση. Το νέο σχέδιο της NASA θα ξεκινήσει με ρομποτικό ανιχνευτή που θα δημιουργηθεί ώστε να αντέξει στις συνθήκες που επικρατούν στην Αφροδίτη, ώστε να σταλεί και να κάνει έρευνες.

Θα ακολουθήσει επανδρωμένη αποστολή που θα περάσει έναν μήνα αιωρούμενη πάνω από τον πλανήτη. Πρόκειται για δύο χωριστά ταξίδια. Το κάθε πλήρωμα θα μείνει στον αέρα πάνω από την Αφροδίτη για έναν χρόνο, ενώ τελικός στόχος είναι η δημιουργία μιας πόλης-βάσης που θα υπερίπταται του εδάφους του αφιλόξενου πλανήτη.

Κάτια Γιαπαλάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα