Σοκ! Εβγαλαν βόλτα το σκυλάκι και τους «θέρισε»

COVER STORYΤα νεανικά γέλια έσβησαν ξαφνικά από το αυτοκίνητο «ρουκέτα»Σοκ! Εβγαλαν βόλτα το σκυλάκι και τους «θέρισε»Παρασκευή, Αύγουστος 18, 2017 - 17:02

Τα χαμόγελα δύο νέων παιδιών έσβησαν απότομα και τα γεμάτα καλοσύνη μάτια τους έκλεισαν για πάντα, πριν προλάβουν να δουν τον κόσμο, να χαρούν τα νιάτα τους... Ενα «τρελό» Ι.Χ. έκοψε σε δρόμο-καρμανιόλα το νήμα της ζωής της 20χρονης Στέλλας Μούσχου και του 19χρονου Γιάννη Στρογγυλού, τη στιγμή που έβγαζαν βόλτα τον σκύλο της όμορφης φοιτήτριας.

Από την
Εύα Παπαδάτου

Το τροχαίο, που έχει βυθίσει την Κρήτη

στο πένθος, έγινε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στις 6.30, στα Κουνουπιδιανά Χανίων, λίγα μέτρα από την πύλη του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπου η γλυκιά φοιτήτρια από τα Μελίσσια Αττικής σπούδαζε Αρχιτεκτονική. Λίγα λεπτά πριν συμβεί το μοιραίο, μαζί με τον καλό φίλο της από τους Αγίους Αναργύρους, που βρισκόταν στα Χανιά για διακοπές, σταμάτησε σε μίνι μάρκετ της περιοχής. Η Στέλλα με το σκυλάκι μπήκαν μέσα για να αγοράσει κάτι, ενώ ο Γιάννης περίμενε απέξω.

Ο θάνατος είχε στήσει καρτέρι στο δεξί μέρος του κεντρικού δρόμου, όπου βάδιζαν συνεχίζοντας την πρωινή βόλτα τους, καθώς για μεγάλη απόσταση δεν υπάρχει πεζοδρόμιο. Ξαφνικά, το αυτοκίνητο-ρουκέτα που οδηγούσε ένας 20χρονος Γεωργιανός και έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα παρέσυρε τα δύο παιδιά, εκσφενδονίζοντάς τα αρκετά μέτρα μακριά, με αποτέλεσμα να βρουν ακαριαίο θάνατο, ενώ την ίδια μοίρα είχε και το σκυλάκι της κοπέλας!

Προσέκρουσε σε μηχανή

Η πορεία του Ι.Χ. δεν ανακόπηκε ούτε αφότου παρέσυρε τους άτυχους νέους, αφού στη συνέχεια προσέκρουσε σε μια σταθμευμένη μηχανή, η οποία εκτινάχτηκε στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας! Σύμφωνα με μαρτυρίες, η πρόσκρουση του μοιραίου οχήματος στα σώματα των δύο φίλων ήταν τόσο σφοδρή, ώστε βρέθηκαν σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο όπου χτυπήθηκαν! Το θέαμα που αντίκρισαν όσοι έτρεξαν ακούγοντας τον τρομακτικό κρότο έκοβε την ανάσα: Τα άτυχα παιδιά κείτονταν μέσα στο αίμα στην άσφαλτο, σε απόσταση περίπου 20 μέτρων το ένα από το άλλο, ενώ λίγο πιο πέρα ήταν πεσμένο το σκυλί.

Η Στέλλα και ο Γιάννης διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χανίων, αλλά ήταν αργά, καθώς είχαν ήδη «ταξιδέψει» για τη γειτονιά των αγγέλων. Ενας οδηγός, μπροστά στα μάτια του οποίου έγινε το φοβερό δυστύχημα, δήλωσε ταραγμένος:

«Είδαμε το παιδί με αίματα πίσω από το γόνατο και το πόδι γυρισμένο. Δεν ανέπνεε...» «Αρχίσαμε να ψάχνουμε για την κοπέλα, γιατί εγώ είχα δει ότι ήταν δύο παιδιά με τον σκύλο. Ψάχναμε στα χωράφια, μήπως τη βρούμε ζωντανή και μπορέσουμε να τη βοηθήσουμε» εξήγησε στο zarpa.gr και διευκρίνισε ότι εκείνη την ώρα ήταν ακόμα αρκετά σκοτεινά στο σημείο και το όχημα του Γεωργιανού είχε αναμμένα φώτα, παρότι είχε αρχίσει να χαράζει. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι το άψυχο σώμα της όμορφης Στέλλας βρισκόταν ακριβώς δίπλα σε ένα εικονοστάσι, που έχει χτιστεί για θύμα άλλου τροχαίου!

Οι δύο φίλοι δεν είχαν μαζί τους ταυτότητες, με αποτέλεσμα να καθυστερήσουν η ταυτοποίηση και η ενημέρωση των τραγικών γονιών. Απαρηγόρητοι οι συγγενείς της Στέλλας και του Γιάννη έφυγαν άρον άρον για την Κρήτη, βυθισμένοι στον θρήνο για τον άδικο χαμό των παιδιών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου έχει υποβληθεί σε αλκοτέστ και δεν φαίνεται ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Ωστόσο, του έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο Χανίων, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πάντως, κάτι απέσπασε την προσοχή του ενώ οδηγούσε, είτε το κινητό του που χτύπησε είτε το ραδιόφωνο. Ο νεαρός αλλοδαπός, που εργάζεται σε ξενοδοχείο στο παραλιακό χωριό Σταυρός και ήταν καθ' οδόν για τη δουλειά του, συνελήφθη στο πλαίσιο του Αυτοφώρου και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Στο μεταξύ, με ένα συγκλονιστικό κείμενο, ο πρώην διευθυντής της ΕΛΠΑ Κρήτης Γιάννης Λιονάκης ζητά «συγγνώμη» από τους δύο νέους. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Συγγνώμη που δεν σας αφήσαμε να μεγαλώσετε, συγγνώμη που δολοφονηθήκατε στο νησί μας, συγγνώμη που βρεθήκατε στον αγαπημένο μας νομό, που, ενώ έχει το 22% των οχημάτων, έχει το 47% των τροχαίων θανάτων φέτος. (...) Δεν λέω ‟κουράγιο” στους δικούς σας, δεν φτάνει, λέω συγγνώμη που μαράναμε και θάψαμε τα όνειρά σας πριν ανθήσουν».

Πρύτανης: Εχουμε ζητήσει να φτιαχτεί κυκλικός κόμβος

Συγκλονισμένος ήταν ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπου φοιτούσε η Στέλλα, Βασίλης Διγαλάκης, ο οποίος προσπαθούσε μαζί με την Αστυνομία να διασταυρώσει τα στοιχεία της και να ενημερώσει τους γονείς της.

Οπως είπε, ο δρόμος μπροστά από την πύλη του Πολυτεχνείου είναι πολύ επικίνδυνος και πρόσθεσε ότι εδώ και πολύ καιρό είχαν υποβάλει αίτημα να φτιαχτεί ένας κόμβος μπροστά από το Πολυτεχνείο, αλλά δυστυχώς το μοιραίο δεν άργησε να γίνει...

«Μείωση της ταχύτητας»

«Καθίσταται πλέον ζωτικής σημασίας η άμεση υλοποίηση από την Πολιτεία της μελέτης του κυκλικού κόμβου, με στόχο τη μείωση της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων στη λεωφόρο έξω από την πύλη του ιδρύματος, την οποία το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει εμπεριστατωμένα καταρτίσει και εγκαίρως υποβάλει στις αρμόδιες Αρχές, παραχωρώντας παράλληλα και την απαραίτητη έκταση γης. Η οικογένεια του Πολυτεχνείου Κρήτης και η κοινωνία των Χανίων πενθούν δύο νέους ανθρώπους, οι οποίοι σήμερα με τραγικό τρόπο βρήκαν τον θάνατο από τροχαίο ατύχημα κοντά στην πύλη της Πολυτεχνειούπολης των Κουνουπιδιανών. (...) Η τοποθέτηση κυκλικών κόμβων σε διασταυρώσεις, κατάλληλα σχεδιασμένων ώστε να παρέχουν κάθετη πρόσβαση στις διερχόμενες κυκλοφοριακές κατευθύνσεις, λειτουργεί ως μηχανισμός υποχρεωτικής ελάττωσης της ταχύτητας των οχημάτων και δίνει ισότιμη προτεραιότητα στη διακίνηση των οχημάτων μέσα στον κόμβο, θέτοντας βέβαια τους αναγκαίους κανόνες» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Διγαλάκης σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
σοκ, κρητη, χανια, εκαβ, ειρωνεία, συλληψεις, ελπα, rss, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, κοινωνια, αποτελεσματα, πολυτεχνειο, αστυνομια, αυτοκινητο, δουλεια, εκαβ, θανατος, νησι, ονειρα, πλαισιο, πυλη, ραδιοφωνο, τρομακτικο, ωρα, rss, αυγουστος, αιμα, αλκοολ, αρχιτεκτονικη, ασθενοφορα, ατυχημα, γειτονια, γινει, γονατο, γονεις, δυστυχως, δρομος, εγινε, ειπε, υπαρχει, ειρωνεία, ελπα, ενημερωση, εξετασεις, ζητα, ζωης, ιδια, κειμενο, κινητο, κομβος, μακρια, ματια, μοιρα, μινι, μειωση, νιατα, νημα, ξενοδοχειο, παντα, οδηγος, οικογενεια, οχηματων, οχημα, παιδι, παιδια, πενθος, πολιτεια, πρυτανης, πρωι, ρευμα, συνεχεια, σωμα, ταυτοτητες, υλοποιηση, φοιτητρια, φτανει, φοβερο, αιματα, φιλοι, γελια, κοπελα, μπροστα, νοσοκομειο, πληροφοριες, σωματα
Τυχαία Θέματα