«Σφύριξαν» και έληξε!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ«Σφύριξαν» και έληξε!Παρασκευή, Μάιος 13, 2016 - 18:44

Ρεπορτάζ
Γιώργος Σηφάκης

Μ όνο στην ποδοσφαιρική μπανανία που διοικούν η ΕΠΟ και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής μπορεί να υπάρχει αυτό το μπάχαλο... Μπορεί να μη γνωρίζεις αν την Κυριακή θα υπάρχουν παιχνίδια πλέι οφ, αν θα γίνει μόνο το ΠΑΟ - ΠΑΟΚ και θα αναβληθεί το Πανιώνιος

- ΑΕΚ, αν θα οριστούν διαιτητές από την ΕΠΟ κι αν τελικά ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος θα γίνει με τον Σιδηρόπουλο και τους βοηθούς του, με τον Σιδηρόπουλο αλλά χωρίς τους βοηθούς του, με ξένους διαιτητές και μαθητές σχολείων ή με άδειες εξέδρες. Ελεος πλέον, σφύριξαν και έληξε, με αυτή τη φαρσοκωμωδία που έχει ξεφτιλίσει το ποδόσφαιρο και έχει αηδιάσει τον κόσμο.

Στα μουλωχτά και βάσει διαρροών διοχετεύθηκε στον Τύπο ότι ο Κοντονής έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ που λέει ότι δέχεται να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου την ερχόμενη Τρίτη 17 Μαΐου, αρκεί να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Ποια συμφωνηθέντα; Αυτά που συμφωνήθηκαν με τη FIFA, τον Κοντονή και την ΕΠΟ για ξένους διαιτητές και μαθητές (αλλά πήρε πίσω αργότερα ο υφυπουργός με τον ορισμό Σιδηρόπουλου) ή τα συμφωνηθέντα Κοντονή - Γκιρτζίκη για διαιτητή τον Σιδηρόπουλο και κεκλεισμένων των θυρών τελικό στο ΟΑΚΑ; Μπάχαλο νούμερο ένα.

Πάμε στην ΕΠΟ. Επιμένει για τελικό στις 17 Μαΐου και απειλεί να μην ορίσει διαιτητές στα πλέι οφ της Κυριακής. Αφήνει να διαρρεύσει ότι θα αλλάξει τον έναν διαιτητή βοηθό προκειμένου να γίνει ο τελικός. Κι όλα αυτά εν κρυπτώ, αδιαφορώντας για την αγωνία των φιλάθλων ΑΕΚ - Ολυμπιακού, που δεν ξέρουν αν θα γίνει ή δεν θα γίνει το παιχνίδι. Ο Γκιρτζίκης βρίσκεται στο Μεξικό και συνομιλεί από εκεί για την τύχη του Κυπέλλου που ούτε ο ίδιος δεν ξέρει πότε θα γίνει. Μπάχαλο νούμερο δύο.

Νέα συνεδρίαση

Πάμε και στη Σούπερ Λίγκα. Συνεδριάζει τρεις ώρες για να αποφασίσει τι θα γίνει με τα πλέι οφ και αν θα αλλάξουν ημερομηνία από Κυριακή σε Σάββατο. Μετά τρεις ώρες διαφαίνεται το απόλυτο αδιέξοδο. Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ ζητούν να μην αλλάξουν ημερομηνίες και το μεταξύ τους ματς ορίζεται (προσωρινά) για την Κυριακή. Από την ΑΕΚ ζητούν να πάει ο αγώνας της Σάββατο, αλλά κι αυτό είναι ανέφικτο, γιατί την ίδια ώρα γίνεται ο αγώνας μπάσκετ ΠΑΟ - Αρη και η συνύπαρξη παναθηναϊκών και αεκτζήδων οπαδών θα... ανάψει κόκκινο από την Αστυνομία. Καταλήγουν ότι δεν συμφωνούν και το μπάχαλο νούμερο 3 οριστικοποιείται με τη νέα σύγκληση του Δ.Σ της Σούπερ Λίγκας για σήμερα στις δύο το μεσημέρι, μήπως βρεθεί λύση.

H ESPRESSO ΛΕΕΙ!

Ο διασυρμός του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεχίζεται και πρωταγωνιστές σε αυτή τη φαρσοκωμωδία είναι πρώτα ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης και στη συνέχεια ο υφυπουργός Αθλητισμού. Ο Γκιρτζίκης προτιμάει το ταξιδάκι αναψυχής στο Μεξικό, αδιαφορώντας για το πότε κι αν θα γίνει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος, και ο Σταύρος Κοντονής εδώ και καιρό κρύβεται, αφήνοντάς τον να αλωνίζει και να διασύρει διεθνώς το ποδόσφαιρο. Είναι ντροπή εν έτει 2016 αυτοί που διοικούν το ποδόσφαιρο να μην μπορούν να κάνουν έναν τελικό και έξι αγώνες πλέι οφ. Λίγη τσίπα, κύριοι...

Keywords
Τυχαία Θέματα