Σε ένα «κλικ» 34 (+1) θύματα του Μπιλ Κόσμπι

ΚΟΣΜΟΣΣε ένα «κλικ» 34 (+1) θύματα του Μπιλ Κόσμπι Τρίτη, Ιούλιος 28, 2015 - 16:56

Κρατούσαν τις ιστορίες τους μυστικές για δεκαετίες, θεωρώντας ότι κανείς δεν θα τις πιστέψει.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΠΕΤΡ. ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Υστερα από σχεδόν 60 χρόνια σιωπής, οι 35 από τις συνολικά 46 γυναίκες που υποστηρίζουν ότι ο «αγαπημένος μπαμπάς της Αμερικής» τους επιτέθηκε, αποκαλύπτουν λεπτομέρειες από τις επαφές τους με τον Μπιλ Κόσμπι και φωτογραφίζονται μαζί στο εξώφυλλο του περιοδικού «New York Magazine».

Σερβιτόρες,

ηθοποιοί, κουνελάκια του «Playboy», δημοσιογράφοι και συγγραφείς ηλικίας από 20 έως 80 ετών περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο τις νάρκωσε, τις βίασε ή τις κακοποίησε. Ολα τα περιστατικά που περιγράφονται έχουν σημειωθεί από τις αρχές της δεκαετίας του '60 έως το 2008, όταν η 24χρονη Κλόι Γκέινς κατηγόρησε τον Κόσμπι ότι της έριξε ναρκωτική ουσία στο ποτό της στη διάρκεια πάρτι στη βίλα του Playboy και άνοιξε τον δρόμο στις δεκάδες ακόμη κακοποιημένες γυναίκες να κατηγορήσουν δημόσια τον σταρ.

Το image του συγκροτημένου, αξιόπιστου άντρα με ηθικές αξίες που είχε καλλιεργήσει μέσα από την τηλεοπτική σειρά του ο Μπιλ Κόσμπι αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως παγίδα για τις περισσότερες εξ αυτών, καθώς του επέτρεψαν να γίνει «δικός» τους άνθρωπος. «Τον είχα σαν πατέρα μου. Να ξυπνήσω ημίγυμνη και βιασμένη από τον άντρα που έλεγε ότι θα με αγαπάει σαν πατέρας; Ηταν αρρωστημένο» αναφέρει η 48χρονη Μπάρμπαρα Μπόουμαν για τις επαφές της με τον Κόσμπι στη δεκαετία του '80. Τότε όμως δεν θεώρησε ότι θα μπορούσε να μοιραστεί το μυστικό της με κάποιον. «Ενιωθα σαν φυλακισμένη. Ενιωθα σαν να με είχαν απαγάγει και ότι κρυβόμουν σε κοινή θέα. Θα μπορούσα να βγω στους δρόμους του Μανχάταν και να πω ότι με νάρκωσε και με βίασε ο Μπιλ Κόσμπι. Ποιος θα με πίστευε όμως; Κανείς» προσθέτει.

Η 52χρονη Τζούελ Αλισον περιγράφει τη ναυτία που ένιωσε όταν ήπιε το ποτό που της πρόσφερε ο Κόσμπι. «Ηπια μερικές γουλιές. Είχε φρικτή γεύση και άρχισα να αισθάνομαι χάλια. Με βοήθησε να σηκωθώ και με πήγε στο δίπλα δωμάτιο, που είχε έναν μεγάλο καθρέφτη στον τοίχο» θυμάται, ενώ η 70χρονη σήμερα Τζόις Ιμονς είχε ζητήσει οικειοθελώς από τον ηθοποιό, τον οποίο θεωρούσε φίλο της, ένα παυσίπονο γιατί είχε πονοκέφαλο. «Μου είπε ότι έχει κάτι πιο ισχυρό.

»Του εξήγησα ότι δεν παίρνω ναρκωτικά και εκείνος μου είπε πως με θεωρεί μία από τις καλύτερες φίλες του και δεν θα μου έκανε ποτέ κακό. Τον πίστεψα». Το επόμενο πράγμα που θυμάται η Ιμονς είναι, όπως περιγράφει στο «New York Magazine», να ξυπνά δίπλα σε έναν φίλο του Κόσμπι.

Keywords
Τυχαία Θέματα