Σαμποτάζ (!) σε 80 τρακτέρ στη Λάρισα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣαμποτάζ (!) σε 80 τρακτέρ στη ΛάρισαΠαρασκευή, Ιανουάριος 22, 2016 - 16:12

Με «υποσχέσεις» για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις αλλά και καταγγελίες (από τους Λαρισαίους) για σαμποτάζ (!) συνεχίστηκε χθες η διαμαρτυρία των αγροτών, οι οποίοι ξεχύθηκαν στους δρόμους ανά τη χώρα με τα τρακτέρ!

Αγρότες από τη Λάρισα που θα πήγαιναν στην κοιλάδα των Τεμπών αντιλήφθηκαν πρωί πρωί ότι κάποιος... πείραξε

τα τρακτέρ, κλέβοντας τις μπαταρίες ή κόβοντας καλώδια.

Η καταγγελία των αγροτών ξύπνησε μνήμες του 1997, όταν η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, με υπουργό Γεωργίας τον Στέφανο Τζουμάκα, ξεφούσκωνε λάστιχα και έριχνε ζάχαρη στα ρεζερβουάρ των τρακτέρ της οργής, στον κόμβο της Βιοκαρπέτ! «Προφανής δολιοφθορά! Η κυβέρνηση ακινητοποίησε τα τρακτέρ» έγραφαν τότε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, ενώ η είδηση είχε κάνει τον γύρο του κόσμου.

«Μεγάλη ζημιά»

«Καταγράψαμε κλοπές σε τουλάχιστον 80 τρακτέρ, ενώ οι δράστες έκοψαν και καλώδια, προκειμένου να αφαιρέσουν τις μπαταρίες. Είναι μεγάλη η ζημιά για τους αγρότες και προσπαθούμε τώρα να συγκεντρώσουμε κάποια χρήματα για να τους βοηθήσουμε. Τα τρακτέρ ήταν έτοιμα να ξεκινήσουν για τα Τέμπη, αλλά έπειτα από αυτό το περιστατικό, παρέμειναν στην περιοχή του Κιλελέρ» περιέγραψε χαρακτηριστικά ο Φάνης Τραγάκης, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών Λάρισας.

Χθες το μεσημέρι παρέμεινε για δύο ώρες κλειστός ο δρόμος προς το τελωνείο του Προμαχώνα αλλά και το τελωνείο της Εξοχής. Υπό κατάληψη παρέμεινε η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, ενώ οι αγρότες άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σήμερα σε συμβολικούς αποκλεισμούς των παρακαμπτηρίων οδών. Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στο γενικό προσκλητήριο που έχει απευθύνει για αύριο το μεσημέρι το μπλόκο των Τεμπών, προκειμένου να υπάρχει πανελλαδικός συντονισμός.

Keywords
Τυχαία Θέματα