Ρόδος: Κτήνη θανάτωσαν 14 ελάφια dama-dama

ΡΕΠΟΡΤΑΖΡόδος: Κτήνη θανάτωσαν 14 ελάφια dama-damaΠαρασκευή, Δεκέμβριος 16, 2016 - 17:42

Μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρόδο για τον εντοπισμό ασυνείδητων που πυροβόλησαν και σκότωσαν σε δασική περιοχή στα Μαριτσά 14 αρσενικά και θηλυκά ελάφια dama-dama, ακόμα και μικρής ηλικίας!

Τα νεκρά ελάφια, που αποτελούν σήμα κατατεθέν του νησιού των ιπποτών, εντοπίστηκαν την Τετάρτη από τα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών και από τα πρώτα ευρήματα διαπιστώθηκε ότι εβλήθησαν με κυνηγετικό όπλο και αφέθηκαν στο σημείο εκείνο, ανάμεσα στο δάσος του Καλαμώνα (Μπεβεράνιο) έως

τις παρυφές των Μαριτσών.

Σύμφωνα με τη «Ροδιακή», μεταξύ των κουφαριών (τα περισσότερα από τα οποία ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση) ήταν και ελάφια μικρής ηλικίας. Η Θηροφυλακή, σε συνεργασία με τη Δασική Υπηρεσία, την Αστυνομία και την Κτηνιατρική, έχει αρχίσει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ή των δραστών, οι οποίοι θανάτωσαν τα άτυχα ελαφάκια. Μάλιστα, χθες βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα σε σπίτια διάφορων υπόπτων, παρουσία δικαστικού λειτουργού που συνόδευε το κλιμάκιο των ερευνών.



Oπως εκτιμούν οι Αρχές, αν δεν συλληφθούν άμεσα, δεν θα αργήσουν να σκορπίσουν και πάλι τον θάνατο στα υπερήφανα ζώα. Τα dama-dama, εκτός όλων των άλλων, αποδεκατίζονται από τη λαθροθηρία, ενώ ο πληθυσμός τους κινδυνεύει επίσης και λόγω των τροχαίων. Οι Αρχές χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου και εφιστούν την προσοχή στους οδηγούς για την προστασία τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα