Ραχήλ με... περικεφαλαία!

ΠΟΛΙΤΙΚΗΡαχήλ με... περικεφαλαία!Κυριακή, Μάιος 11, 2014 - 13:00

Πρόσφατα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν γύρισε ένα βίντεο, όπου εμφανίζεται να... χτυπά τατουάζ για να διαφημίσει το επίσημο δείπνο του Ομπάμα στους πολιτικούς συντάκτες, αναστατώνοντας τους πάντες στις ΗΠΑ. Φαίνεται όμως ότι η κουλτούρα του τατουάζ εισέβαλε και στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με τη Ραχήλ Μακρή, λίγες ημέρες προτού κλείσει τα 40 της χρόνια, να κάνει πραγματικότητα μια επιθυμία πολλών

ετών.

Στο tattoo studio

Μια φωτογραφία της την ώρα που ήταν στο tattoo studio Tatt's karpis στο Κολωνάκι εισέβαλε στα social media και έκανε τους πάντες να αναρωτηθούν τι σχέδιο κοσμεί το χέρι της! Η «Espresso της Κυριακής» συνάντησε τη βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης στο εντευκτήριο της Βουλής και αποκαλύπτει τους λόγους που αποφάσισε να κάνει τατουάζ (το οποίο της κόστισε 100 ευρώ) την περικεφαλαία του Λεωνίδα!

«Από μικρή το ήθελα, αλλά δεν με άφηνε ο πατέρας μου• τα τατουάζ ήταν τότε ταμπού. Εναν μήνα πριν από τα γενέθλιά μου είπα να το κάνω» λέει χαρακτηριστικά. Το σχέδιο θα το αποφάσιζε μαζί με τον tattoo artist. Για ένα όμως ήταν σίγουρη: θα είχε σχέση με την αρχαία Σπάρτη και θα περιέχει το γράμμα Λ, αυτό που έφεραν οι Λακεδαιμόνιοι στις ασπίδες τους.

«Εγώ ζήτησα να κάνω την ασπίδα των Λακεδαιμονίων με το αρχικό γράμμα Λ, με απέτρεψαν όμως γιατί δεν θα έδειχνε ωραίο μόνο του. Μου έδειξαν διάφορα σχέδια. Δεν ήθελα ξίφος, αλλά μου άρεσε η περικεφαλαία που φορούσε ο Λεωνίδας. Του είπα "χτύπα και το Λ πάνω". "Μα η περικεφαλαία δεν είχε γράμμα" μου λέει. "Δεν πειράζει, εσύ βάλ' το" του είπα. Και τελικά χτύπησε ένα Λ με κόκκινο χρώμα. Είναι ένα ιερό γράμμα και συμβολίζει επίσης τον Λεωνίδα, τη λευτεριά... Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο σχέδιο έχει έναν πατριωτικό συμβολισμό. Ο στρατός των Σπαρτιατών ήταν αήττητος».

«Χρειάζεστε ασπίδα προστασίας;» τη ρωτάμε και εκείνη απαντά δίχως περιστροφές: «Οι άλλοι χρειάζονται, εγώ δεν νομίζω. Βάζω την περικεφαλαία μου, παίρνω τα όπλα μου και κάνω "επίθεση" με τον λόγο πάντα! Μη με κατηγορήσουν για πολεμοχαρή». Γιατί αποφάσισε να το χτυπήσει στο αριστερό χέρι; «Γιατί αυτό κινώ περισσότερο» απαντά και συνεχίζει: «Με το αριστερό γράφω, με το αριστερό ψηφίζω στη Βουλή και θέλω να φαίνεται». Πώς αντέδρασε όμως ο Πάνος Καμμένος στην απόφασή της να κάνει τατουάζ; «Δεν του το είπα ακόμα, αλλά ο πρόεδρος είναι ανοιχτόμυαλος, θα του αρέσει» λέει η Ραχήλ Μακρή.

Από τη συζήτησή μας διαπιστώνουμε ότι η Ραχήλ Μακρή δεν είναι διατεθειμένη να έχει μόνο ένα τατουάζ πάνω της. Μας εξομολογείται ότι θα κάνει και δεύτερο τατουάζ, το οποίο θα είναι η φράση «Μολών Λαβέ».

«Δεν έχω αποφασίσει σε ποιο σημείο θα το κάνω. Ο tattoo artist μού είπε πως τα τατουάζ είναι εθισμός. Κανείς δεν σταματά στο πρώτο τατουάζ. Μου ευχήθηκε καλή αρχή και μου είπε στα οκτώ τατουάζ τα δύο δώρο».

Κατερίνα Κίκα

Keywords
Τυχαία Θέματα