«Ράμπο» με κραγιόν

ΚΟΣΜΟΣ«Ράμπο» με κραγιόνΤετάρτη, Αύγουστος 19, 2015 - 19:26

Δύο Αμερικανίδες έγραψαν ιστορία, αφού κατάφεραν να ολοκληρώσουν το εξουθενωτικό πρόγραμμα καταδρομέων


Κάθε άλλο παρά ως ασθενές φύλο μπορούν να χαρακτηριστούν δύο Αμερικανίδες, οι οποίες έγραψαν ιστορία, καθώς είναι οι πρώτες γυναίκες που κατάφεραν να περάσουν με επιτυχία το εξουθενωτικό πρόγραμμα καταδρομέων (Ranger Course) του αμερικανικού στρατού. Οι δύο γυναίκες, αμφότερες απόφοιτες της υψηλού προφίλ στρατιωτικής ακαδημίας West Point, και 94 άντρες συμπλήρωσαν το 62ήμερο

«πρόγραμμα ηγεσίας», στο οποίο οι εκπαιδευόμενοι μαθαίνουν με πολύ σκληρό τρόπο «πώς να ξεπεράσουν τη κούραση, την πείνα και το στρες για να οδηγήσουν μικρές μονάδες στρατιωτών κατά τη διάρκεια καταδρομών», όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή του ο αμερικανικός στρατός.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Απρίλιο στο Οχυρό Μπένινγκ, στην πολιτεία Τζόρτζια, με αρχικούς συμμετέχοντες 19 γυναίκες και 381 άντρες. Οι καταδρομείς του στρατού, στρατιώτες σε ετοιμότητα να φέρουν εις πέρας ειδικές αποστολές σε δύσκολες συνθήκες, περνούν εκπαίδευση σε δάση, βουνά και έλη της πολιτείας της Φλόριντα.

Συγκεκριμένα όμως, όπως αποκαλύπτει ο αμερικανικός στρατός στην ανακοίνωσή του, πέρασαν από «τεστ σωματικής αντοχής, που περιλαμβάνει 49 push ups, 59 κοιλιακούς, τρέξιμο 8 χλμ. σε 40 λεπτά, 6 έλξεις στο μονόζυγο με κλειστή λαβή, τεστ κολύμβησης, τεστ καθοδήγησης στο έδαφος, περπάτημα 19,3 χλμ. σε τρεις ώρες, αρκετούς δρόμους μετ' εμποδίων, τέσσερις ημέρες αναρρίχησης βουνών, τρεις ρίψεις με αλεξίπτωτο, τέσσερις εναέριες επιθέσεις σε ελικόπτερα, πολλαπλές κινήσεις σε φουσκωτά και 27 μέρες αναπαραστάσεων περιπολιών εν ώρα μάχης».

Οσοι πέρασαν το πρόγραμμα, θα λάβουν τον σχετικό τίτλο σε τελετή στο Οχυρό Μπένινγκ την Παρασκευή. Ενδεικτικό είναι ότι περίπου 90% των υψηλόβαθμων αξιωματικών του στρατού έχει περάσει το πρόγραμμα καταδρομέων, οπότε οι γυναίκες που θέλουν να ακολουθήσουν καριέρα αξιώσεων στον αμερικανικό στρατό κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να εξασφαλίσουν συμμετοχή σε τέτοια σκληρά προγράμματα και να αποδείξουν ότι αντέχουν στις κακουχίες. Πάντως, ο στρατός εξακολουθεί να αντιστέκεται στην ένταξη γυναικών σε μάχιμες μονάδες. Από τους στρατιώτες που έχει στείλει η Αμερική στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, σχεδόν 12% ήταν γυναίκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα