Πρωτοχρονιά χωρίς παρατράγουδα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠρωτοχρονιά χωρίς παρατράγουδαΣάββατο, Δεκέμβριος 30, 2017 - 15:00

❱❱ Απλές συμβουλές που θα σας προστατεύσουν από την υπερφαγία

Από τη
Σοφία Τιτκταμπανίδη

Η αλλαγή του χρόνου συνοδεύεται από ένα πλουσιοπάροχο δείπνο. Για να αποφύγετε τα παραπανίσια κιλά από την υπερφαγία, όχι μόνο της Πρωτοχρονιάς αλλά και των άλλων ημερών, αρκεί να ακολουθήσετε πιστά κάποια πράγματα και να κάνετε τις σωστές διατροφικές επιλογές.

Αποφύγετε το κόκκινο κρέας (μοσχάρι,χοιρινό, αρνί,
κατσίκι, κιμάς).Περιορίστε το αλάτι.Αποφύγετε το αλκοόλ.Συνοδεύετε με σαλάτα κάθε γεύμα σας.Βάλτε 2-3 φρούτα στο ημερήσιο διατροφικό πλάνο σας.Πίνετε πολύ νερό.

Υπάρχουν πέντε βασικά μυστικά προκειμένου να φάτε σωστά στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και μετά να βγείτε να διασκεδάσετε χωρίς… παρατράγουδα!

1 Ενυδατωθείτε σωστά. Πιείτε ένα ποτήρι νερό μισή ώρα πριν από το δείπνο και μην το παρακάνετε με την κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκειά του. Προτιμήστε το κόκκινο κρασί, καθώς περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά. Ωστόσο απολαύστε το με μέτρο, γιατί παρέχει πολλές θερμίδες. Μια καλή ιδέα είναι να αραιώνεται το κρασί σας με νερό.

2 Αρχίστε το δείπνο σας πάντα με σαλάτα. Τα λαχανικά θα σας γεμίσουν με βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, και επιπλέον θα σας χορτάσουν τόσο ώστε να μην υπερβάλλετε στην ποσότητα του κυρίως πιάτου.

3 Για το κυρίως πιάτο επιλέξτε τροφές από όλες τις κατηγορίες (πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λιπαρά). Αποφύγετε τα «κακά» λιπαρά, δηλαδή τα τηγανητά και τις σος, και προτιμήστε το ελαιόλαδο.

4 Διαλέξτε το επιδόρπιο με τα λιγότερα λιπαρά και τις λιγότερες θερμίδες, και φάτε ένα μικρό κομμάτι, αλλά όχι αμέσως μετά το φαγητό! Θα ήταν καλό να περιμένετε να περάσει λίγη ώρα. Επίσης καλό θα ήταν να αποφύγετε γλυκά με βούτυρο και πολλή ζάχαρη, καθώς η βασιλόπιτα... παραμονεύει!

5 Τις ημέρες πριν και μετά τα γεύματα των εορτών προσπαθήστε να καταναλώσετε πολλά φρούτα και λαχανικά. Ενυδατωθείτε σωστά και περπατήστε. Κάνει καλό! Μην ξεχάσετε και τον χορό! Ο καλύτερος τρόπος να υποδεχτείτε το νέο έτος! Χρόνια πολλά!

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα