«Προσευχηθείτε γ'αυτήν»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Προσευχηθείτε γ'αυτήν»Τετάρτη, Απρίλιος 23, 2014 - 13:13

Χειροπέδες σε τρία ακόμη άτομα πέρασε η Αστυνομία για το ατύχημα που λίγο έλειψε να κοστίσει τη ζωή σε συνολικά επτά άτομα -μεταξύ των οποίων μια Αμερικανίδα που χαροπαλεύει- κατά τη διάρκεια της Ανάστασης στην Οία Σαντορίνης. Την ίδια στιγμή, οι φωτογραφίες από την εκκλησία της Παναγίας όπου έγινε το ατύχημα κάνουν τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας σοκ! Τρεις Ελληνες, ηλικίας 28, 24 και 16 ετών, συνελήφθησαν για την υπόθεση των τραυματισμών με αυτοσχέδια βαρελότα στο νησί, λίγες ώρες μετά τη σύλληψη

ενός 34χρονου και ενός 23χρονου, επίσης Ελλήνων.

Σχηματίστηκε δικογραφία

Και οι πέντε έχουν συλληφθεί εντός των χρονικών ορίων του αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από έκρηξη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου, ενώ αρνούνται πως ήταν εκείνοι που πέταξαν το συγκεκριμένο βαρελότο, αν και παραδέχονται πως πετούσαν κροτίδες στην περιοχή.

Στο μεταξύ, η 51χρονη Αμερικανίδα, που είναι πιο σοβαρά τραυματισμένη από τους υπολοίπους, χειρουργήθηκε στην κοιλιά και κατόπιν μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Ο σύζυγός της Κρις και ένας ακόμη Αμερικανός τουρίστας νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο με εγκαύματα, κυρίως στα πόδια, ενώ ένας 50χρονος Ελληνας επιχειρηματίας κινδυνεύει να χάσει το μάτι του. Οι υπόλοιποι τρεις, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, πήραν εξιτήριο. Συγκίνηση προκαλούν τα όσα είπε ο σύζυγος της 51χρονης, ο οποίος ανέφερε ότι πήγαν στη Σαντορίνη για να απολαύσουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα, δίχως να φαντάζονται ότι η εξόρμηση στο ελληνικό νησί θα κατέληγε σε μια τρομακτική περιπέτεια. «Μας είπαν ότι θα είναι ωραία την Ανάσταση, με πυροτεχνήματα, ένα θέαμα εντυπωσιακό» είπε ο 51χρονος Κρις, σύζυγος της Αμερικανίδας Αμάντα που δίνει μάχη για τη ζωή της.

Το ζευγάρι μαζί με έναν φίλο του πήγε να παρακολουθήσει τη ρίψη των πυροτεχνημάτων, μέχρι που κάποια στιγμή τού ζητήθηκε να απομακρυνθεί από το σημείο όπου βρισκόταν, καθώς θα πετούσαν μπροστά τους πυροτεχνήματα: «Κάναμε δύο βήματα πίσω, όμως πέταξαν δύο μεγάλα πυροτεχνήματα πίσω μας» εξήγησε συγκλονισμένος ο 51χρονος προσθέτοντας πως το δεύτερο πυροτέχνημα ήταν τόσο ισχυρό που είδε τη σύζυγό του ξαφνικά αιμόφυρτη. «Το μόνο που πρόλαβε να μου πει ήταν ότι με αγαπάει και ότι θα τα καταφέρει» είπε ο Κρις, ενώ μέσα στο αίμα ήταν και ο φίλος του που αδυνατούσε να κινηθεί καθώς είχε τραυματιστεί στα πόδια. Υπογραμμίζοντας ότι τους έχει προσφερθεί η καλύτερη δυνατή περίθαλψη, με δάκρυα στα μάτια, κάλεσε τους πάντες να προσευχηθούν για τη γυναίκα του! Η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας έγραψε στο facebook: «Είναι σουρεαλιστικό να διαβάζεις άρθρα με τίτλο "Τρεις Αμερικανοί τουρίστες τραυματίστηκαν" και να πρόκειται για τους γονείς σου».

Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα