Προδόθηκε από την άμυνά του

ΑΘΛΗΤΙΚΑΠροδόθηκε από την άμυνά τουΠέμπτη, Δεκέμβριος 10, 2015 - 14:09

Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν, ο Ολυμπιακός προδόθηκε από την άμυνα. Η Αρσεναλ, με τρεις «κανονιές» (29’, 49’, 67’ πέν.) του Ολιβιέ Ζιρού άλωσε (3-0) το «Καραϊσκάκη» και έκλεψε μέσα από τα χέρια των Πειραιωτών το εισιτήριο για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΗΛΙΑ ΖΥΜΑΤΟΥΡΑ, ΧΑΡΗ ΔΑΝΤΣΗ

Η ζημιά έγινε σε ανύποπτες στιγμές,

οι Λονδρέζοι «χτύπησαν» όταν η «ερυθρόλευκη» οπισθοφυλακή ολιγώρησε. Τόσο εύκολη νίκη-πρόκριση σίγουρα δεν θα φανταζόταν ούτε ο Αρσέν Βενγκέρ παραμονές της αναμέτρησης. Η ομάδα του Πειραιά λύγισε, αλλά οφείλει να σηκωθεί, γιατί θα συνεχίσει στη νοκ άουτ φάση («32») του Γιουρόπα Λιγκ, και, όπως απέδειξε με τους 9 βαθμούς στον «καυτό» όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, αν εμφανιστεί πάλι σοβαρή, μπορεί να πάει ψηλά. Πιστός στο πλάνο του, παρότι εξυπηρετούσαν τρία αποτελέσματα (ήττα 0-1, 1-2), παρέμεινε ο Μάρκο Σίλβα, παρατάσσοντας την ομάδα του Πειραιά με το αγαπημένο του 4-2-3-1 και τους Φορτούνη, Πάρντο, Σεμπά και Ιντέγιε μπροστά από τη μεσαία γραμμή.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδος μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, και, αν ήταν πιο προσεκτικοί στα τελειώματα των φάσεων, θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί, ειδικά στη φάση του 20ού λεπτού με το σουτ εκτός περιοχής του Σεμπά, που πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του Τσεχ. Για ένα πεντάλεπτο ωστόσο, στο διάστημα 25’-30’, έπαθαν... μπλακ άουτ, και οι «κανονιέρηδες» το εκμεταλλεύτηκαν. Ο,τι δεν έκανε ο Φλαμινί στο 25’, που έστειλε με σουτ εντός περιοχής την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, το έκανε τέσσερα λεπτά αργότερα (29’) ο Ζιρού, με κεφαλιά, ύστερα από ασίστ του Ράμσεϊ, που κινήθηκε στην πλάτη του Ελαμπντελαουί.

Με την ψυχολογία στα ύψη από το υπέρ της 1-0, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ διπλασίασε τα τέρματά της με τον Ζιρού στο 49’, ύστερα από εξαιρετική ενέργεια (εντός περιοχής) του Κάμπελ, και «έβαλε φωτιά» στο παιχνίδι. Στο 51’ ο Σιόβας με κεφαλιά, και στο 58’ με εξαιρετικό σουτ (με το αριστερό) εκτός περιοχής του Φορτούνη, άγγιξαν το γκολ, ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις ο Τσεχ είπε «όχι», κρατώντας ανέπαφη την εστία του. Ο Τσέχος γκολκίπερ δήλωσε... «παρών» και στο σουτ του Κασάμι στο 65’, ενώ, στην επόμενη φάση, ο Ιταλός διαιτητής Ριτσόλι καταλόγισε (αμφισβητούμενο) πέναλτι (σε χέρι του Ελαμπντελαουί την ώρα που έκανε τάκλιν). Ο Ζιρού, που ανέλαβε την εκτέλεση, δεν αστόχησε και, νικώντας για τρίτη φορά τον Ρομπέρτο, στο 67’ έβαλε τέλος στα όνειρα των «ερυθρολεύκων» για πρόκριση. Στο άλλο ματς του ομίλου Ντιναμό Ζάγκρεμπ-Μπάγερν 0-2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι (71’ Ντομίνγκες), Φορτούνης, Πάρντο (86’ Φινμπόγκασον), Σεμπά (77’ Ερνάνι), Ιντέγιε.

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσεχ, Μπελερίν, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Φλαμινί, Ράμσεϊ, Οζίλ, Γουόλκοτ (72’ Γκιμπς), Κάμπελ (90’ Τσάμπερλεν), Ζιρού (90’ Τσέιμπερς).

Keywords
Τυχαία Θέματα