Πριγκιπική αποστολή στον... Νότιο Πόλο!

Ετοιμος για ακόμα μία περιπέτεια υψηλών απαιτήσεων και ρίσκου είναι ο πρίγκιπας Χάρι. Ο δευτερότοκος γιος του Κάρολου ετοιμάζεται να λάβει μέρος σε αποστολή με προορισμό τον Νότιο Πόλο. Θα συμμετάσχει σε βρετανική ομάδα με τέσσερις στρατιώτες, οι οποίοι τραυματίστηκαν σε μάχη, αλλά θέλουν να αντιμετωπίσουν την πρόκληση ενός ταξιδιού με σκι στους πάγους. Ολο αυτό θα γίνει προκειμένου να ενισχυθεί η οργάνωση «Walking with the Wounded». Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 28χρονος πρίγκιπας λαμβάνει μέρος σ' ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα. Τον Μάρτιο του 2011 συνόδευσε τον 30χρονο

ανάπηρο Βρετανό λοχαγό Ντίσνεϊ, ο οποίος έχασε το δεξί του πόδι σε μάχη, σε αντίστοιχο οδοιπορικό στον Βόρειο Πόλο. «Είναι ένας στρατιώτης που του αρέσει να δέχεται προκλήσεις. Τον συμπαθώ, επειδή είναι πολύ απλός και μάγκας» είχε δηλώσει τότε ο ακρωτηριασμένος στρατιώτης για τον πρίγκιπα.

Στο οδοιπορικό στον Βόρειο Πόλο ο Χάρι είχε πάρει μέρος σε ντοκιμαντέρ με τίτλο «Οι Ηρωες του Χάρι», στο οποίο τον κινηματογράφησαν στη διάρκεια του οδοιπορικού. «Αυτά τα παιδιά άφησαν την κόλαση πίσω τους και τα κατάφεραν. Είναι καταπληκτικό, απίστευτο, ενέπνευσαν όλους μας» έλεγε ο πρίγκιπας μπροστά στην κάμερα. Σ' εκείνο το ταξίδι ο Χάρι αποχώρησε λίγο πριν από την ολοκλήρωση της αποστολής, λόγω του γάμου του πρίγκιπα Γουίλιαμ. Η αποστολή στον Νότιο Πόλο θα έχει μορφή αγώνα ανάμεσα σε μία βρετανική ομάδα, μία αμερικανική και μία που θα εκπροσωπεί τις χώρες της Κοινοπολιτείας, τον Καναδά και την Αυστραλία. Υστερα από σκληρή εκπαίδευση τον περασμένο μήνα σε χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια στην Ισλανδία, η προπόνηση της ομάδας θα συνεχιστεί και το καλοκαίρι, ενώ η τελική προετοιμασία θα γίνει τον Οκτώβριο. Οι τρεις ομάδες θα πάνε τον Νοέμβριο στην Ανταρκτική, ενώ στόχος τους είναι να φτάσουν στον Νότιο Πόλο στις 17 Δεκεμβρίου.

O Χάρι, υπό την αιγίδα του οποίου θα γίνει η νέα αποστολή με την ονομασία «Allied South Pole Challenge», υποσχέθηκε πως θα είναι ένα αξιόλογο εγχείρημα και κάλεσε κάθε ενδιαφερόμενο να υποστηρίξει την αποστολή.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα