Πόζα με τα παντελόνια κάτω

SHOWBIZΠόζα με τα παντελόνια κάτωΤρίτη, Μάιος 20, 2014 - 16:31

Μια αιχμηρή αριστοφανική κωμωδία θέλει και την ανάλογη φωτογράφισή της. Κάπως έτσι σκέφτηκαν οι συντελεστές της μεγάλης καλοκαιρινής παραγωγής του Ακροπόλ «Θεσμοφοριάζουσες», γι' αυτό και αποφάσιζαν να ποζάρουν με αντισυμβατικό τρόπο για τις ανάγκες της προώθησής της.

Με τα... παντελόνια κάτω και κρατώντας οικονομικές εφημερίδες φωτογραφήθηκαν οι τρεις πρωταγωνιστές της παράστασης Γιώργος Κιμούλης, Δημήτρης Πιατάς και Θανάσης Αλευράς, ενώ δίπλα τους η Φαίη Ξυλά, με βλέμμα όλο νόημα, μας καλεί να παραμείνουμε σιωπηλοί. Η αγαπημένη,

διαχρονική κωμωδία ξεκινάει το ταξίδι της ανά την Ελλάδα στις 23 Ιουνίου από το Θέατρο Βράχων και σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα κάνει στάση σε εξήντα θέατρα της Ελλάδας.

Η ιστορία του σπουδαίου έργου της αρχαίας ελληνικής γραμματείας μάς μεταφέρει στην Αθήνα του 5ου αιώνα π.Χ. Ο γνωστός ποιητής Ευριπίδης, τον οποίο υποδύεται ο Δημήτρης Πιατάς, ιδιαίτερα ανήσυχος, αποφασίζει να επισκεφτεί έναν συγγενή του (τον ενσαρκώνει ο Γιώργος Κιμούλης) για να του ζητήσει βοήθεια. Αυτό συμβαίνει ενώ όλες οι γυναίκες της πόλης, οι οποίες βρίσκονται μαζεμένες στη μεγάλη τους γιορτή, τα Θεσμοφόρια, είναι αποφασισμένες να τον καταστρέψουν, επειδή θεωρούν ότι τις δυσφημεί στα έργα του. Μοναδικός τρόπος για να αποτρέψει τον κίνδυνο αυτόν είναι να στείλει στα Θεσμοφόρια έναν δικό του άνθρωπο, ντυμένο γυναικεία, για να τον υπερασπιστεί. Τον δύσκολο αυτό ρόλο αναλαμβάνει ο συγγενής.

«Στις "Θεσμοφοριάζουσες", αυτή την απειλητική κωμωδία, ο άντρας συναντά το αδιέξοδο της κυριαρχίας του. Μήπως τελικά το πρόσωπο του μέλλοντος είναι θηλυκού γένους;» σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος έχει κάνει τη θεατρική απόδοση μαζί με τον blogger Πιτσιρίκο. Το καστ συμπληρώνεται από τους Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο (Θεράπων), τον Δημήτρη Ραφαήλο (Κλεισθένη) αλλά και τον Χάρη Χιώτη (Τοξότης). Στην παράσταση μετέχει επίσης 14μελής γυναικείος χορός.

Γιώτα Βαζούρα

Keywords
Τυχαία Θέματα