Πόλεμος στα καλάθια

16:37 3/6/2014 - Πηγή: Espresso
ΑΘΛΗΤΙΚΑΠόλεμος στα καλάθιαΤρίτη, Ιούνιος 3, 2014 - 16:30

Με την ψυχολογία στο ζενίθ ξεκίνησε χθες η προετοιμασία του Παναθηναϊκού, εν όψει της πέμπτης και τελευταίας αναμέτρησης στους τελικούς της Α1 (αύριο στο ΟΑΚΑ), την ώρα που στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού τα παράπονα για τη διαιτησία μετά την ήττα τους στο ΣΕΦ στο τέταρτο ματς παραμένουν εντονότατα.

Το

κλίμα άλλωστε είχε δυναμιτίσει από τις προχθεσινές του κιόλας δηλώσεις - απειλές ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε πως απόφαση της ΚΑΕ Ολυμπιακός είναι να μην επιτρέψει σε κανέναν διεθνή να παίξει με το εθνόσημο αυτό το καλοκαίρι, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτόν στο θέμα που έχει προκύψει με την ασφάλιση των παικτών. Χθες λοιπόν η ΚΑΕ Παναθηναϊκός απάντησε σε αυτές τις τοποθετήσεις και με προκλητική της ανακοίνωση έβαλε... φωτιά στα καλάθια, εν όψει του πέμπτου τελικού.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στην προσπάθεια των αδερφών Αγγελόπουλων να δηλητηριάσουν την ατμόσφαιρα «για να δικαιολογήσουν τις αδυναμίες τους και να γίνουν αρεστοί στον κόσμο τους», όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζεται, ενώ παράλληλα καταγγέλλονται τα προχθεσινά επεισόδια στο ΣΕΦ και γίνεται λόγος για ατιμωρησία των «ερυθρολεύκων» από τα αρμόδια όργανα. Ταυτόχρονα καλούνται οι φίλαθλοι της ομάδας να έχουν κόσμια συμπεριφορά αύριο στο ΟΑΚΑ.

Οχι στην εθνική

Λίγες ώρες αργότερα πάντως η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ έκανε πράξη την απειλή της απαγορεύοντας στους Παπαπέτρου, Αγραβάνη και Χριστοδούλου να πάνε στη χθεσινή, πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής Νέων (εν όψει της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στην Κρήτη 8 με 20 Ιουλίου). Με αυτή την ενέργειά τους οι αδερφοί Αγγελόπουλοι επί της ουσίας τραβάνε στα άκρα την κόντρα τους με την ΕΟΚ, με φόντο και τα παράπονά τους για τη διαιτησία. «Ήταν από την αρχή συμφωνημένο ότι και τα τρία παιδιά θα ενσωματωθούν στις προπονήσεις την ερχόμενη Παρασκευή (06/06), όταν πλέον το πρωτάθλημα θα έχει τελειώσει και θα έχουν αρχίσει να αποφορτίζονται από το κλίμα των τελικών. Γνωρίζω το θέμα που έχει προκύψει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι τότε, οπότε δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο» υποστήριξε ο τεχνικός διευθυντής των Εθνικών ομάδων και προπονητής της Εθνικής Νέων, Κώστας Μίσσας,

* Στην Επιτροπή Φίλαθλου Πνεύματος κλήθηκε (για την Πέμπτη) ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρης Γιαννακόπουλος για τις δηλώσεις του μετά τον τρίτο τελικό.

Αποφασισμένοι (και οι δύο) για τον τίτλο

Μπορεί στον Ολυμπιακό τα κεφάλια να είναι σκυμμένα μετά την ήττα στο ΣΕΦ, αλλά άπαντες στην ομάδα εμφανίζονται αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα αύριο στο ΟΑΚΑ και να «σπάσουν» δεύτερη φορά την έδρα των «πρασίνων» προκειμένου να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. «Θα πάμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας. Δεν έχουμε χάσει εύκολα εκεί, όλα κρίνονται σε μία απόφαση, σε λεπτομέρειες» ήταν η δήλωση του Γιώργου Μπαρτζώκα που προπόνησε τους παίκτες του σε πιο χαλαρούς ρυθμούς και τους μίλησε για αρκετή ώρα, τόσο για την κακή εμφάνιση-ήττα από τον Παναθηναϊκό, όσο και για τον πέμπτο τελικό της Τετάρτης

Οσο για τον Βασίλη Σπανούλη (έμεινε στον έναν πόντο!), είναι λογικό να αντιμετωπίζει το αυριανό παιχνίδι ως μια εξαιρετική ευκαιρία για εξιλέωση στα μάτια των οπαδών των «ερυθρολεύκων».

Στο «πράσινο» στρατόπεδο ο Φραγκίσκος Αλβέρτης είναι υπερήφανος για τους παίκτες του μετά την επικράτηση στο ΣΕΦ. «Οταν πληγώνεται ο εγωισμός σου, έχει σημασία να παίζεις όπως ξέρεις. Τα παιδιά δεν ξέχασαν να παίζουν» είπε και εν όψει του πέμπτου τελικού ζήτησε από τους παίκτες του την ίδια σοβαρότητα, πειθαρχία και προσοχή. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης και η παρέα του έχουν πλέον το πάνω χέρι -λόγω έδρας-, αλλά ξέρουν όλοι τους πολύ καλά πως τίποτε δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα