«Πλήρωσε» το λάθος και την αστοχία

ΑΘΛΗΤΙΚΑ«Πλήρωσε» το λάθος και την αστοχίαΠαρασκευή, Φεβρουάριος 19, 2016 - 18:58

Ενα (τραγικό) λάθος του Ρομπέρτο και η αναποτελεσματικότητα κόστισαν χθες στον Ολυμπιακό, ο οποίος ηττήθηκε 1-0 από την Αντερλεχτ στο «Κονστάντ Βάντεν Στοκ», στο πρώτο ματς των «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι», που είχαν δοκάρι με τον Ιντέγιε (9') και φώναξαν (δικαίως) για πέναλτι (33'), θα επιδιώξουν την ανατροπή την επόμενη Πέμπτη

(25/2), στο Καραϊσκάκη, κόντρα στους Βέλγους, που έδειξαν ευάλωτοι αμυντικά.

Το πρόβλημα του Σιόβα στην τελευταία προπόνηση επί βελγικού εδάφους, την Τετάρτη, δεν επέτρεψε στον διεθνή στόπερ να αγωνιστεί. Τη θέση του στο αρχικό σχήμα πήρε ο Ντα Κόστα, «βραχυκυκλώνοντας» την τετράδα της άμυνας. Οι νταμπλούχοι Ελλάδος, παρότι είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί, έχοντας δοκάρι με τον Ιντέγιε στο 9ο λεπτό, κινδύνεψαν αρκετές φορές στα μετόπισθεν. Οποτε χρειάστηκε, ωστόσο, ο Ρομπέρτο φώναξε «παρών», κάνοντας δύο πολύ καλές αποκρούσεις, στο 23' και το 30', σταματώντας Τζούρισιτς και Πρατ, αντίστοιχα. Πάντως, η ομάδα του Πειραιά φώναξε δικαίως (στον Κροάτη ρέφερι Μπέμπεκ) για πέναλτι στο 33ο λεπτό, καθώς η μπάλα χτύπησε σε χέρι αμυνομένου έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Σίλβα μπήκαν πολύ δυνατά δημιουργώντας ευκαιρίες. Στο 47', ο ανενόχλητος Μιλιβόγεβιτς, από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ ο τερματοφύλακας είπε «όχι» σε Ντουρμάζ (55') και Ιντέγιε (64'), αντίστοιχα. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ με γυριστό σουτ του Εμποντζί στο 67', που εκμεταλλεύτηκε την άστοχη έξοδο του Ρομπέρτο (βρήκε την μπάλα με τη γροθιά του και έστρωσε ουσιαστικά την μπάλα στον αντίπαλο). Από κει και πέρα, και παρά την είσοδο των Πουλίδο και Τσόρι, οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να απειλήσουν και να φτάσουν στην ισοφάριση.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Μπέσνικ Χάσι): Προτό, Ναχάρ, Μπατζί, Ντεσάχτ, Μπίτνερ (59' Νόιτινγκ), Ντεφούρ (89' Σουάρες), Εμποντζί, Τζούρισιτς (74' Τίλεμανς), Ατσεαμπόνγκ, Πρατ, Οκάκα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Μποτία, Μαζουάκου, Ζντιέλαρ (69' Κασάμι), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Σεμπά (81' Πουλίδο), Ντουρμάζ (84' Ντομίνγκες), Ιντέγιε.

• Δεκτή έγινε η έφεση που είχε καταθέσει ο Ολυμπιακός κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία αφορούσε τιμωρία έδρας μίας αγωνιστικής για τον αναπτήρα που είχε πέσει από την εξέδρα στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Πλατανιά. Ετσι, θα υποδεχθεί τον Ατρόμητο με κόσμο την Κυριακή.

• Στην Καρλσρούη έως το 2019 θα αγωνίζεται ο Δημήτρης Διαμαντάκος. Η γερμανική ομάδα ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς (περίπου 1.500.000 ευρώ) που υπήρχε στη συμφωνία δανεισμού του με τον Ολυμπιακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα