Πετρούνιας: Κομμάτι του χρυσού ανήκει στους Ελληνες

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠετρούνιας: Κομμάτι του χρυσού ανήκει στους ΕλληνεςΠαρασκευή, Αύγουστος 26, 2016 - 17:36

Αποκλήθηκε «βασιλιάς των κρίκων», όμως ο Λευτέρης Πετρούνιας (φωτό) τονίζει ότι ένα κομμάτι του χρυσού μεταλλίου που κατέκτησε στην ενόργανη γυμναστική στο Ρίο ανήκει στους «υπηκόους» του.

Ο 25χρονος ολυμπιονίκης επέστρεψε χθες στην Αθήνα και λίγο προτού μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, επισήμανε: «Ενα μέρος της

επιτυχίας ήρθε από τις ευχές όλων των Ελλήνων και γι' αυτό είχα πει από την αρχή τη λέξη “Ελλαδάρα”! Ενιωσα περήφανος που είδα τη σημαία και άκουσα τον εθνικό ύμνο».

Και πρόσθεσε: «Μαζί με τον προπονητή μου περάσαμε δύσκολα χρόνια μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Ζήσαμε πολλές αποτυχίες. Αν δεν μάθεις να χάνεις, δεν θα μάθεις να κερδίζεις». Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «οι αξίες στον αθλητισμό είναι το μυστικό της επιτυχίας. Πίσω από ένα χρυσό μετάλλιο κρύβονται ο χαρακτήρας και το ήθος».

Και... προειδοποίησε τους αντιπάλους του ότι «η καριέρα μου τώρα ξεκινά και ετοιμάζομαι για μία δύο τετραετίες!». Η μητέρα του, Σοφία, πάντως, ξέσπασε κατά την άφιξη, δηλώνοντας: «Ο Λευτέρης είναι σήμερα ολυμπιονίκης και αύριο δεν είναι... Τότε; Θα τον αγνοήσετε, όπως τον Βλάση Μάρα, που έφυγε από την πίσω πόρτα; Δεν δείξατε τη Μιλλούση επειδή έπεσε; Επρεπε να παρουσιάσετε όλους τους Ελληνες».

Keywords
Τυχαία Θέματα