Πασαρέλα από την αρχαιότητα

18:52 5/5/2017 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΠασαρέλα από την αρχαιότηταΠαρασκευή, Μάιος 5, 2017 - 18:52

Με κίονες ιωνικού ρυθμού η νέα κολεξιόν της Chanel και τον Λάγκερφελντ να εξυμνεί τα ελληνικά ιδεώδη

Αρχαιοελληνικό «χρώμα» απέκτησε η πόλη του φωτός, χάρη στην έμπνευση του Καρλ Λάγκερφελντ να παρουσιάσει τις νέες δημιουργίες του σε επίδειξη μόδας που έγινε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, ώστε να παραπέμπει στην αρχαία Ελλάδα.

Ο

διευθυντής δημιουργικού και βασικός σχεδιαστής του οίκου μόδας Chanel δεν έχασε, μάλιστα, την ευκαιρία να εξυμνήσει τα ελληνικά ιδεώδη.

Το σκηνικό που δημιούργησε ο Λάγκερφελντ στο Grand Palais για τη συλλογή Cruise 2018, με τίτλο «Η νεωτερικότητα της αρχαιότητας», αποτελούνταν από ιωνικού ρυθμού κίονες, που υψώνονταν μέσα από την άμμο, συνδυάζοντας τον Παρθενώνα και τον ναό του Ποσειδώνα με το ηλιοβασίλεμα της Μεσογείου.



Οι δημιουργίες του Λάγκερφελντ είχαν επίσης έντονο αρχαιοελληνικό στιλ, καθώς άφηναν τον έναν ώμο ακάλυπτο, έφεραν πτυχώσεις και είχαν χρυσές πινελιές.

Τα χρώματα που επέλεξε ο διάσημος σχεδιαστής είναι γήινα, με ανοιχτούς μεταλλικούς τόνους. Κυριάρχησαν οι λευκές και οι ανοιχτόχρωμες παστέλ δημιουργίες, με ψήγματα μπλε και μαύρου. Αρχαιοελληνικό μοτίβο ακολουθούσαν και τα αξεσουάρ, όπως γυαλιά ηλίου διακοσμημένα με χρυσά φύλλα δάφνης και σκουλαρίκια σε σχήμα αμφορέα.



«Η δική μου Ελλάδα είναι μια ιδέα. Θεωρώ την Ελλάδα την πηγή της ομορφιάς και του πολιτισμού, όπου υπήρχε μια θαυμάσια ελευθερία κινήσεων, η οποία έκτοτε έχει εξαφανιστεί» τονίζει ο Λάγκερφελντ στις σημειώσεις για την επίδειξη μόδας που δημοσίευσε ο οίκος Chanel.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα